Приеха ученика Янаки Коларов в пет английски университета

0

В пет английски университета е приет Янаки Коларов. В момента дванадесетокласникът от ПГССИ „Христо Ботев” се колебае между Lancaster University, който е в топ 10 на Обединеното кралство и University of Liverpool.

„Университетът в Ланкастър е класиран по-високо, но от друга страна, този в Ливърпул е част от Russell Group. Също така за мен е важен и градът”, разказва Янаки. Той все още не е взел окончателно решение къде да продължи следването си. Сигурен е обаче, че ще се занимава с програмиране.

„От години съм потребител на най-различни видове софтуер и с времето започнах да забелязвам малките неща, които правят една програма добра. Много харесвам и това, че чрез програмиране мога да превърна хубава идея в действителност и в нещо, което ще е от полза и на други хора. Цел ми е не просто да завърша, но и да стана възможно по-добър в специалността”, разказва амбициозният ученик.

Приятел на Янаки, който в момента учи в Англия, е една от причините младежът да избере обучение в чужбина. Надява се, че на Острова ще има повече възможности. Не само по време на учене, но и след това.

Кандидатстването става он лайн, единадесет месеца преди първата година в университета, разказва още отличникът. За да го приемат, Янаки е трябвало да представи мотивационно писмо, препоръка от учител, академична справка и сертификати за участия от 8-и до 11-и клас. Явява се и на TOEFL. Въпреки че според него, есето е най-трудната част от изпита по академичен английски, той получава за своето 27 от максимални 30 точки. Ще представи и дипломата си, когато завърши 12 клас.

Янаки в момента учи в паралелка „селски туризъм” със засилено изучаване на английски език. До началото на май догодина, той трябва да реши кой от двата университета в Англия избира. През лятото на 2019 ще замине за Обединеното кралство. Там ще има възможност да кандидатства за стипендия, при добър успех.

Ще се радвам занапред да работя над интересни проекти, защото това наистина много ми допада, допълва Янаки.

Previous articleСвиленградчанките Иванка Карнобатлиева и Яна Георгиева с награди от конкурса „Съхранена памет”
Next articleБижута за 50 хил. лв. задържаха на Капитан Андреево

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...