Откриха изложба за 100 години организирано социалистическо движение в Свиленград

0

С фотоизложба започнаха честванията на 100-годишнината от създаването на организирано социалистическо движение в Свиленград. Близо 140 снимки, разположени на 21 табла могат да разгледат свиленградчани в Арт галерията до 23 ноември. Изложбата дава информация за всички периоди от живота на БСП и на социалистическото движение в Свиленград

Снимките са предоставени от фотографи и граждани. На тях могат да се видят основателите на социалистическото движение, на загиналите антифашисти, дейността на младежката организация, сбирките край Марица и др.

Голяма част от фотосите са от архива на фотографа Иван Гриванов, който запечатва спомените на града ни вече 60 години. Обективът му е заснел изграждането на жилищни сгради, първа копка на хотел Свилена, кадри от несъществуващата вече фабрика Коприна, ДИП Мир, кмета Иван Мангъфов, посещението на Тодор Живков и членове на правителството, срещата на свиленградчани с космонавта Георги Иванов и др. Показани са и снимки на всички ръководители на организираното социалистическо движение от създаването му до наши дни.

Изложбата откри председателя на БСП Свиленград – Георги Илиев. Историкът Елена Янакиева сподели с публиката факти, свързани с основаването на организираното социалистическо движение в Свиленград.

„Днешната изложба е нашият поклон пред миналото, тя е посветена на живите, които помнят и на тези, които ще дойдат след нас”, завърши словото си тя.

Над 50 души присъстваха на откриването на изложбата. Сред гостите беше и народният представител на БСП от Свиленград – Никола Динков.

Известни политически личности са поканени за юбилейния концерт на 26 ноември. От 18.00 часа в салона на читалище „Просвета” ще бъде представен спектакъла “Абсурдни времена” по едноименната книга на Маргарита Петкова и Добромир Банев с участието на актрисата, певица и народен представител от БСП – Нона Йотова.

Previous articleНедекларирани 300 хил. турски лири задържаха на Капитан Андреево
Next articleЖилищни блокове изхвърлят боклуците с чип

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...