Отложиха преименуването на местностите с турски имена за ноември

1

Предложението за смяната на турските наименования на местностите в община Свиленград с български ще бъде разгледано от местния парламент през ноември. Докладната беше внесена от Панайот Панайотов /НФСБ/ и трябваше да бъде гласувана тази сряда. В нея общинският съветник предлага за целите на преименуването да бъде съставена временна комисия, в чийто състав да влязат историци, османисти, селски кметове, служители от общинската администрация, общински съветници и представители на граждански сдружения.

По време на обсъждането, Панайотов посочи, че се е консултирал с община Стара Загора, където наскоро беше прието подобно решение. По думите му инициативата няма да струва никакви средства нито на общината, нито на гражданите.

„Така или иначе за общинския съвет няма кой знае какво добро мнение в обществото, така че с тази точка може малко да го променим. Нека има дебати. Тук има представители на други патриотични партии – Живко Проданов, на историци – г-жа Вангелова. Нека си кажат мнението”, потърси Панайотов подкрепа от колегите си.

„Аз съм мислил много по този въпрос и за внасянето на такова предложение, каза Живко Проданов /коалиция „Заедно за Свиленград”, ВМРО/. В община Стара Загора предложението е внесено именно от ВМРО и 8 години са се влачили до вземането на решение. Това нещо струва много пари. Идеята е прекрасна, но някой трябва да се заеме с организацията и с финансирането”.

Живко Проданов се ангажира да събере допълнителна информация за организацията на преименуването и предложи точката да бъде разгледана на следващата сесия.

„Съгласен съм и  на този вариант, каза Панайот Панайотов. Аз също ще представя своя информация на следващото заседание”, допълни той, подчертавайки, че за осъществяване на идеята не са необходими средства.

Previous articleС концерт Народен хор „Станко Панайотов” ще отбележи 65 години
Next articleИзложбата „Оренда” и юбилеен концерт за Деня на народните будители

1 COMMENT

  1. много сте малки за тези неща, не е ваша работа . правиш референдум народа каквото каже . вие сте година две,четери в тоя съвет искензате едно лайно и после се покривате, ни лук ял , ни лук мирисал ,стари изтъркани номера

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...