Възстановяват движението на автобусите в областта

0

Нормалното движение на автобуси по линиите в областта е подновено от днес. Това стана по настояване на областният управител Станислав Дечев след разговор с най-големите транспортни фирми.

Автобусите към 30-тина населени места, предимно към община Минерални бани, бяха спрени вчера заради протеста на превозвачите. Недоволството тръгна заради новите квоти по линията Хасково – Минерални бани, които кметът на Хасково Добри Беливанов отстъпи на курортната община. Протестът беше иницииран от шефа на транспортна фирма „Арда тур“ Себахтин Исмаил и беше подкрепен от колегата му Красен Ангелов, както и от председателя на Национално сдружение на автобусните превозвачи в България Васил Пиронков. Сбеахтин Исмаил поиска оставката на хасковския кмет.

Според изчисленията на хора от бранша около 10 000 души са потърпевши от спирането на рейсовете. Протестът трябваше да засегне и линията Хасково – Свиленград – Капитан Андреево, обслужвана от Арда Тур в 12.15 и 13.10 часа.

Автобусите възстановяват курсовете си, за да бъде обслужвано населението и за да не страдат жителите на няколко общини в област Хасково, „заради хаотичните действия на един човек”, съобщават от областната администрация. Областният управител на Хасково свиква в сряда нарочна среща между превозвачите, компетентните институции: ОД на МВР и областната дирекция на ДАА и кмета на Хасково. На тази среща ще се потърси решение на проблема.

От община Хасково заявиха, че предложението за промяна в разписанието на автобусите е дошло от кмета на Минерални бани, с което се е съгласил и кметът Беливанов. Впоследствие градоначалникът призова за свикване на спешно заседание на Областната транспортна комисия.

Previous articleБез вода остават днес няколко улици в Свиленград
Next articleС концерт Народен хор „Станко Панайотов” ще отбележи 65 години

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...