Възстановяват движението на автобусите в областта

0

Нормалното движение на автобуси по линиите в областта е подновено от днес. Това стана по настояване на областният управител Станислав Дечев след разговор с най-големите транспортни фирми.

Автобусите към 30-тина населени места, предимно към община Минерални бани, бяха спрени вчера заради протеста на превозвачите. Недоволството тръгна заради новите квоти по линията Хасково – Минерални бани, които кметът на Хасково Добри Беливанов отстъпи на курортната община. Протестът беше иницииран от шефа на транспортна фирма „Арда тур“ Себахтин Исмаил и беше подкрепен от колегата му Красен Ангелов, както и от председателя на Национално сдружение на автобусните превозвачи в България Васил Пиронков. Сбеахтин Исмаил поиска оставката на хасковския кмет.

Според изчисленията на хора от бранша около 10 000 души са потърпевши от спирането на рейсовете. Протестът трябваше да засегне и линията Хасково – Свиленград – Капитан Андреево, обслужвана от Арда Тур в 12.15 и 13.10 часа.

Автобусите възстановяват курсовете си, за да бъде обслужвано населението и за да не страдат жителите на няколко общини в област Хасково, „заради хаотичните действия на един човек”, съобщават от областната администрация. Областният управител на Хасково свиква в сряда нарочна среща между превозвачите, компетентните институции: ОД на МВР и областната дирекция на ДАА и кмета на Хасково. На тази среща ще се потърси решение на проблема.

От община Хасково заявиха, че предложението за промяна в разписанието на автобусите е дошло от кмета на Минерални бани, с което се е съгласил и кметът Беливанов. Впоследствие градоначалникът призова за свикване на спешно заседание на Областната транспортна комисия.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...