Рекордни 700 кг хероин задържаха на Капитан Андреево

0

Рекордна пратка от 712,574 кг хероин е задържана на ГКПП Капитан Андреево. По цени на съдопроизводството, стойността на наркотика е 46,317 милиона лева. Пратка с такова количество и на такава стойност досега не е откривана по българската граница. Това обявиха на съвместна пресконференция на пункта окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов и директорът на дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ в Агенция „Митници“ Георги Георгиев в събота.

Дрогата е открита в два последователни дни – на 27 и 28 септември, в два камиона с иранска регистрация. Тя е била скрита по идентичен начин – между палети със строителни плоскости. Хероинът е бил опакован и поставен между самите плоскости, които са били плътно слепени, а рентгенът не е успял да го засече.

Наркотикът е открит след като камионите са били подложени на проверка по метода анализ на риска. По анализ на маршрута и изпращача на легалната стока е проверен и трети камион, в който не е открито нищо.

Камионите са пътували от Иран за дружество в Австрия, уточниха разследващите. Продавачът на легалната стока от двата камиона е бил един и същ, както и купувачът, поясни прокурор Стоянов. Двамата задържани шофьори, ирански граждани, засега не са направили признания за участие в трафика.

Най-вероятно в понеделник ще бъде мярката им за неотклонение, като Хасковската окръжна прокуратура ще иска „задържане под стража“, подчерта Стоянов.

Previous articleС изложба завърши националният пленер „Нарисувани усещания”
Next articleПроблеми във връзката: Комуникацията

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...