Рекордни 700 кг хероин задържаха на Капитан Андреево

0

Рекордна пратка от 712,574 кг хероин е задържана на ГКПП Капитан Андреево. По цени на съдопроизводството, стойността на наркотика е 46,317 милиона лева. Пратка с такова количество и на такава стойност досега не е откривана по българската граница. Това обявиха на съвместна пресконференция на пункта окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов и директорът на дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ в Агенция „Митници“ Георги Георгиев в събота.

Дрогата е открита в два последователни дни – на 27 и 28 септември, в два камиона с иранска регистрация. Тя е била скрита по идентичен начин – между палети със строителни плоскости. Хероинът е бил опакован и поставен между самите плоскости, които са били плътно слепени, а рентгенът не е успял да го засече.

Наркотикът е открит след като камионите са били подложени на проверка по метода анализ на риска. По анализ на маршрута и изпращача на легалната стока е проверен и трети камион, в който не е открито нищо.

Камионите са пътували от Иран за дружество в Австрия, уточниха разследващите. Продавачът на легалната стока от двата камиона е бил един и същ, както и купувачът, поясни прокурор Стоянов. Двамата задържани шофьори, ирански граждани, засега не са направили признания за участие в трафика.

Най-вероятно в понеделник ще бъде мярката им за неотклонение, като Хасковската окръжна прокуратура ще иска „задържане под стража“, подчерта Стоянов.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...