Рокада в ръководството на ГЕРБ в Свиленград

0

Иван Андреев застава начело на общинската структура

Изненадваща рокада в ръководството на ГЕРБ в Свиленград. Общинският съветник Иван Андреев се очаква да оглави структурата на Бойко-Борисовата партия в града. От тукашната стуктура пестеливо заявиха, че още не са получили решението.

Според запознати обаче се очаква лично депутатът и областен координатор Делян Добрев да пристигне в Свиленград тези дни, за да обясни на членовете на ГЕРБ кое налага промяната на вече гласуваното от членската маса ръководство през ноември миналата година.

От тогава предложените кандидатури най-много гласове от присъстващите събра досегашният, изкарал два мандата, общински ръководител и общински съветник на ГЕРБ Атанаска Михайлова, следвана от организационния секретар на партията и предс. на ОбС в Свиленград адвокат Георги Еленков. Трети по брой събрани гласове се е подредил общинският съветник и председател на читалището в Свиленград – Васко Василев. Трите кандидатури са се „завъртяли” и при избора за нов организационен секретар, като там най-много гласове е събрал досегашният – Георги Еленков.

Според Устава на партията обаче изборът на тукашните членове трябва да бъде одобрен и от Изпълнителната комисия, която може да реши кой от номинираните да оглави общинската структура. Временно председателското място поема Иван Андреев. Организационен секретар остава Георги Еленков.

По-късно днес стана ясно, че в Управителния съвет на структурата в община Свиленград влизат Атанаска Михайлова, Атанаска Методиева, Тодорка Хърсева, Мария Русинова, Стоян Стоянов, Иван Иванов, Георги Карамфилов, Мариян Боянов, Димитър Колев.

Рокади между впрочем има и на други места в региона. В Любимец общински координатор става Георги Станков, а секретар Ваня Чуколова. Досегашният, Нина Грозева е изключена от партията за нелоялно отношение. В Ивайловград кормилото поема Красен Кръстев.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...