Рокада в ръководството на ГЕРБ в Свиленград

0

Иван Андреев застава начело на общинската структура

Изненадваща рокада в ръководството на ГЕРБ в Свиленград. Общинският съветник Иван Андреев се очаква да оглави структурата на Бойко-Борисовата партия в града. От тукашната стуктура пестеливо заявиха, че още не са получили решението.

Според запознати обаче се очаква лично депутатът и областен координатор Делян Добрев да пристигне в Свиленград тези дни, за да обясни на членовете на ГЕРБ кое налага промяната на вече гласуваното от членската маса ръководство през ноември миналата година.

От тогава предложените кандидатури най-много гласове от присъстващите събра досегашният, изкарал два мандата, общински ръководител и общински съветник на ГЕРБ Атанаска Михайлова, следвана от организационния секретар на партията и предс. на ОбС в Свиленград адвокат Георги Еленков. Трети по брой събрани гласове се е подредил общинският съветник и председател на читалището в Свиленград – Васко Василев. Трите кандидатури са се „завъртяли” и при избора за нов организационен секретар, като там най-много гласове е събрал досегашният – Георги Еленков.

Според Устава на партията обаче изборът на тукашните членове трябва да бъде одобрен и от Изпълнителната комисия, която може да реши кой от номинираните да оглави общинската структура. Временно председателското място поема Иван Андреев. Организационен секретар остава Георги Еленков.

По-късно днес стана ясно, че в Управителния съвет на структурата в община Свиленград влизат Атанаска Михайлова, Атанаска Методиева, Тодорка Хърсева, Мария Русинова, Стоян Стоянов, Иван Иванов, Георги Карамфилов, Мариян Боянов, Димитър Колев.

Рокади между впрочем има и на други места в региона. В Любимец общински координатор става Георги Станков, а секретар Ваня Чуколова. Досегашният, Нина Грозева е изключена от партията за нелоялно отношение. В Ивайловград кормилото поема Красен Кръстев.

Previous articleПълен обрат в митницата. Стефан Марашев пое кормилото
Next articleИзложба на български мартеници в Одрин

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...