Пълен обрат в митницата. Стефан Марашев пое кормилото

0

Пълен обрат в ръководството на Митница Свиленград. Стефан Марашев е временно изпълняващ длъжността началник на тукашното управление от днес, научи svilengrad24. Негов заместник, също от днес, е Георги Костадинов. Вторият заместник-началник на Териториалното митническо управление в Свиленград остава Юлия Чолакова. Тя беше за около месец временно изпълняваща длъжността началник, след ареста на поредния врид – Тодор Караиванов.

Марашев – Костадинов е тандемът, управлявал митницата в Свиленград най-дълго време – близо 8 години с малки прекъсвания.

Стефан Марашев работи в системата на митниците от края на 80-те. От лятото на 2002 година е началник на свиленградската митницата. Той беше дисциплинарно уволнен на 21 август 2008 година с мотив, че е превишил правата си и е издал разрешение за възстановяване на акциз без правно основание. Тогава Марашев обясни, че не е нарушил закона и веднага след уволнението си заведе дело срещу Агенция „Митници“ за неправомерно отстраняване. Съдебното решение за възстановяването му излезе през април 2010. Малко след това последва скандала с „веселото село” на язовир Ивайловград, при Ставри Димитрово. През октомври 2010 г. Марашев беше преназначен на експертна длъжност в митницата, след разговор с шефа на Агенцията – Ваньо Танов. Въпреки че показа документи, че вилата му в легендарното село е напълно законна.

Георги Костадинов е зам.-началник на митницата от 2002 г. Изненадващо около него се завихри нарко скандал през май 2014 година. При показната акция на ДАНС и прокуратурата в служебният му автомобил беше открит амфетамин. През декември същата година обаче всички обвинения срещу него отпаднаха, поради липса на доказателства. Оказа се, че в продължение на 7 месеца, Костадинов противозаконно е бил отстранен от работа. Костадинов се завърна като шеф на отдел „Митническо оформяне“. Заявление за това назначение, той беше подал преди скандалния арест, още докато беше заместник-шеф.

„Изненадите” в Митница Свиленград продължават вече почти две години. От лятото на 2013-та, след Тодор Караиванов, управлението тук е обезглавено и все не може да се назначи постоянен началник. Той получи преназначение в София, но после се завърна, със заповед на Ваньо Танов като временен шеф. А последната шокираща изненада беше преди месец, когато той беше задържан с белязани пари.

Previous articleНаши фолклорни състави показват традиции в Къркларели
Next articleРокада в ръководството на ГЕРБ в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...