Пълен обрат в митницата. Стефан Марашев пое кормилото

0

Пълен обрат в ръководството на Митница Свиленград. Стефан Марашев е временно изпълняващ длъжността началник на тукашното управление от днес, научи svilengrad24. Негов заместник, също от днес, е Георги Костадинов. Вторият заместник-началник на Териториалното митническо управление в Свиленград остава Юлия Чолакова. Тя беше за около месец временно изпълняваща длъжността началник, след ареста на поредния врид – Тодор Караиванов.

Марашев – Костадинов е тандемът, управлявал митницата в Свиленград най-дълго време – близо 8 години с малки прекъсвания.

Стефан Марашев работи в системата на митниците от края на 80-те. От лятото на 2002 година е началник на свиленградската митницата. Той беше дисциплинарно уволнен на 21 август 2008 година с мотив, че е превишил правата си и е издал разрешение за възстановяване на акциз без правно основание. Тогава Марашев обясни, че не е нарушил закона и веднага след уволнението си заведе дело срещу Агенция „Митници“ за неправомерно отстраняване. Съдебното решение за възстановяването му излезе през април 2010. Малко след това последва скандала с „веселото село” на язовир Ивайловград, при Ставри Димитрово. През октомври 2010 г. Марашев беше преназначен на експертна длъжност в митницата, след разговор с шефа на Агенцията – Ваньо Танов. Въпреки че показа документи, че вилата му в легендарното село е напълно законна.

Георги Костадинов е зам.-началник на митницата от 2002 г. Изненадващо около него се завихри нарко скандал през май 2014 година. При показната акция на ДАНС и прокуратурата в служебният му автомобил беше открит амфетамин. През декември същата година обаче всички обвинения срещу него отпаднаха, поради липса на доказателства. Оказа се, че в продължение на 7 месеца, Костадинов противозаконно е бил отстранен от работа. Костадинов се завърна като шеф на отдел „Митническо оформяне“. Заявление за това назначение, той беше подал преди скандалния арест, още докато беше заместник-шеф.

„Изненадите” в Митница Свиленград продължават вече почти две години. От лятото на 2013-та, след Тодор Караиванов, управлението тук е обезглавено и все не може да се назначи постоянен началник. Той получи преназначение в София, но после се завърна, със заповед на Ваньо Танов като временен шеф. А последната шокираща изненада беше преди месец, когато той беше задържан с белязани пари.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...