Предлагат лагера в Обзор на концесия

0

Изоставеният от години лагер в Обзор да бъде включен в списъка с обекти за отдаване на концесия, решиха общинските съветници на днешното заседание на местния парламент. Става дума за два от имотите в него, за които не се води съдебен спор и за които няма проблем процедурата да стартира. Върху тях са разположени, на близо 3 дка, т.нар. „вила на съвета” и столовата. За останалата част от имота, собствеността е все още спорна. Бивши стопани на земеделски земи и техни наследници предявиха претенции преди повече от 10 години върху терените, на които са разположени бунгалата и спортното игрище.

Инж. Иванка Димитрова, Директор дирекция „Общинска собственост” коментира, че старт на процедурата може да бъде даден през следващата, 2019-та година. Тя предложи срокът на концесията да бъде 25 години, а прогнозният й размер – 15 хил. лв. годишно, с възможност за ползване от страна на общината за социални услуги.

Именно този срок и тази концесионната цена приеха по време на гласуването общинските съветници като отхвърлиха предложените от Христо Щерев /БСП/ 20 години.

По отношение на предложения от Панайот Панайотов /НФСБ/ срок от 10 години, инж. Димитрова заяви, че е по-подходящ при сключване на договор за наем. По думите й, за да има интерес, трябва да се даде възможност на концесионера да обнови базата и да започне да реализира печалба.

„Интересът на общината е да съхраним базата, да я обновим и, ако може, деца, ученици, възрастни хора да могат да я ползват. При този срок трудно ще намерим инвеститор”, допълни тя.

Предложението за отдаване на концесия идва месец, след като в социалната мрежа беше повдигнат въпросът с крайморската база, за което svilengrad24 писа. Снимки от тежкото състояние, в което се намира, предизвикаха носталгия у свиленградчани, които масово се обявиха за възстановяване на лагера, който не се използва от 2007 г. Тогава от общината уточниха, че към настоящия момент бившият пионерски лагер няма достъп до плажа и към него не е проявяван инвеститорски интерес.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...