Предлагат лагера в Обзор на концесия

0

Изоставеният от години лагер в Обзор да бъде включен в списъка с обекти за отдаване на концесия, решиха общинските съветници на днешното заседание на местния парламент. Става дума за два от имотите в него, за които не се води съдебен спор и за които няма проблем процедурата да стартира. Върху тях са разположени, на близо 3 дка, т.нар. „вила на съвета” и столовата. За останалата част от имота, собствеността е все още спорна. Бивши стопани на земеделски земи и техни наследници предявиха претенции преди повече от 10 години върху терените, на които са разположени бунгалата и спортното игрище.

Инж. Иванка Димитрова, Директор дирекция „Общинска собственост” коментира, че старт на процедурата може да бъде даден през следващата, 2019-та година. Тя предложи срокът на концесията да бъде 25 години, а прогнозният й размер – 15 хил. лв. годишно, с възможност за ползване от страна на общината за социални услуги.

Именно този срок и тази концесионната цена приеха по време на гласуването общинските съветници като отхвърлиха предложените от Христо Щерев /БСП/ 20 години.

По отношение на предложения от Панайот Панайотов /НФСБ/ срок от 10 години, инж. Димитрова заяви, че е по-подходящ при сключване на договор за наем. По думите й, за да има интерес, трябва да се даде възможност на концесионера да обнови базата и да започне да реализира печалба.

„Интересът на общината е да съхраним базата, да я обновим и, ако може, деца, ученици, възрастни хора да могат да я ползват. При този срок трудно ще намерим инвеститор”, допълни тя.

Предложението за отдаване на концесия идва месец, след като в социалната мрежа беше повдигнат въпросът с крайморската база, за което svilengrad24 писа. Снимки от тежкото състояние, в което се намира, предизвикаха носталгия у свиленградчани, които масово се обявиха за възстановяване на лагера, който не се използва от 2007 г. Тогава от общината уточниха, че към настоящия момент бившият пионерски лагер няма достъп до плажа и към него не е проявяван инвеститорски интерес.

Previous articleПровал на гроздоберната кампания в Свиленградско
Next articleПремиера на „Малката стъпка” в кино “Тракия”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...