Ефективни системи за пелети представиха австрийска компания и Термопроектстрой

0

Представяне на висококачествените австрийски пелетни котли „Easypell“ организира фирма Термопроектстрой ЕООД, съвместно с бургаската фирма „PLAMCOM“ Ltd. Семинарът се проведе в ресторант Марица и събра близо 20 души, сред които специалисти, занимаващи се с продажба и инсталация на пелетни котли, както и настоящи и бъдещи потребители.

Форумът бе открит от собственика на Термопроектстрой – Георги Илиев, а гамата от продукти на австрийската фирма ÖkoFEN представиха Райнхард Ленгар и българският представител Светлин Ангелов.

Създадената преди 30 години австрийска фирма е специализирана в сферата на пелетните съоръжения и е пионер в тази област. Продуктите на компанията се ползват от потребители от десетки страни, от 4 континента. Компанията първа в света е сертифицирала автоматизиран пелетен котел, кондензационен пелетен котел и котел с вграден двигател на Стърлинг, който произвежда електричество, докато работи. Водеща фирма в бранша, към днешна дата, колегите са си поставили за цел да предложат котел с нулеви емисии, уточни Райнхард Ленгар.

Фокусът на презентацията на Светлин Ангелов беше висококачествен пелетен котел „Easypell”. Подчертани бяха предимствата, които има моделът на българския пазар – бърз и лесен монтаж, управление само с едно копче, достъп през интернет, тридневна прогноза за времето и др. Освен това съоръжението използва най-висок клас технологии, достъпно и надеждно решение е, което работи безотказно, коментира още Ангелов.

На присъстващите специалисти, той разясни, че не са необходими никакви настройки при монтажа, тъй като всичко е в софтуера на котела. Той може да захрани подово отопление, радиаторно или да се използва за битова гореща вода. Старият котел може да бъде подновен, без каквато и да е промяна във вътрешната отоплителна инсталация.

От Термопроектстрой уточниха, че вече са изпълнили няколко монтажа.

С „Easypell” запалването, отстраняването на пепелта и захранването с пелети може да бъде напълно автоматично. Почистването на топлообменика е автоматизирано и не се налага ползвателят да мисли за това. Големият капацитет на бункера за пелети може да осигури автономност на отоплителната инсталация в рамките до една седмица.

По време на срещата, бяха представени и възможностите за монтиране на каскада от 4 котела, за по-висока ефективност на големи помещения, както и няколко решения за силози с пелети за автоматичния режим.

Това е поредният семинар, организиран от Термопроектстрой. Свиленградската фирма предлага закупуване и монтаж на климатични и отоплителни системи.

Рекламно съдържание

Previous articleОткриха пленера „Нарисувани усещания”
Next articleМитничари и полиция задържаха нелегално гориво в Любимец

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...