Ефективни системи за пелети представиха австрийска компания и Термопроектстрой

0

Представяне на висококачествените австрийски пелетни котли „Easypell“ организира фирма Термопроектстрой ЕООД, съвместно с бургаската фирма „PLAMCOM“ Ltd. Семинарът се проведе в ресторант Марица и събра близо 20 души, сред които специалисти, занимаващи се с продажба и инсталация на пелетни котли, както и настоящи и бъдещи потребители.

Форумът бе открит от собственика на Термопроектстрой – Георги Илиев, а гамата от продукти на австрийската фирма ÖkoFEN представиха Райнхард Ленгар и българският представител Светлин Ангелов.

Създадената преди 30 години австрийска фирма е специализирана в сферата на пелетните съоръжения и е пионер в тази област. Продуктите на компанията се ползват от потребители от десетки страни, от 4 континента. Компанията първа в света е сертифицирала автоматизиран пелетен котел, кондензационен пелетен котел и котел с вграден двигател на Стърлинг, който произвежда електричество, докато работи. Водеща фирма в бранша, към днешна дата, колегите са си поставили за цел да предложат котел с нулеви емисии, уточни Райнхард Ленгар.

Фокусът на презентацията на Светлин Ангелов беше висококачествен пелетен котел „Easypell”. Подчертани бяха предимствата, които има моделът на българския пазар – бърз и лесен монтаж, управление само с едно копче, достъп през интернет, тридневна прогноза за времето и др. Освен това съоръжението използва най-висок клас технологии, достъпно и надеждно решение е, което работи безотказно, коментира още Ангелов.

На присъстващите специалисти, той разясни, че не са необходими никакви настройки при монтажа, тъй като всичко е в софтуера на котела. Той може да захрани подово отопление, радиаторно или да се използва за битова гореща вода. Старият котел може да бъде подновен, без каквато и да е промяна във вътрешната отоплителна инсталация.

От Термопроектстрой уточниха, че вече са изпълнили няколко монтажа.

С „Easypell” запалването, отстраняването на пепелта и захранването с пелети може да бъде напълно автоматично. Почистването на топлообменика е автоматизирано и не се налага ползвателят да мисли за това. Големият капацитет на бункера за пелети може да осигури автономност на отоплителната инсталация в рамките до една седмица.

По време на срещата, бяха представени и възможностите за монтиране на каскада от 4 котела, за по-висока ефективност на големи помещения, както и няколко решения за силози с пелети за автоматичния режим.

Това е поредният семинар, организиран от Термопроектстрой. Свиленградската фирма предлага закупуване и монтаж на климатични и отоплителни системи.

Рекламно съдържание

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...