Свиленградчани с интересни професии се срещат с ученици във форума „Твоето бъдеще”

0

До 20 септември се приемат есета на тема „Моето бъдеще – промяната, която ще създам за една по-добра България“

Второ издание на форума „Твоето бъдеще: идеи от свиленградчани за свиленградчани“ ще се проведе на 22 септември от 11.00 часа в голямата зала на общината. И тази година ученици ще могат да се срещнат с успели свиленградчани, за да получат ценни съвети за реализацията си от първо лице. Менторите са специалисти от различни сфери на професионалния живот. Сред тях има IT специалисти, адвокат, фармацевт, планински водач, основател на компания, фотожурналист, технически директор, полицай и още вдъхновяващи професионалисти.

Сред имената на менторите има основатели на компании, вече утвърдени на пазара и с милионен оборот. Други са с публикации в научни издания или пък са пропътували половината свят, включително Фиджи, Сингапур, Малайзия, Филипините, Папуа Нова Гвинея, Виетнам, Бангладеш, Дубай, Кувейт, Азербайджан, Египет, Тунис, Алжир, Мароко, Кот д’Ивоар, Германия, Франция, Испания, Канада…

И тази година програмата на форума е в 2 части като първата е отворена за всички. В нея всеки от менторите ще се представи пред гостите. Втората част е предназначена само за лична среща с учениците, в която те ще могат да зададат своите въпроси на представителите на различни професии.

Новост през тази година са специалните работилници (уъркшопи) за ментори и за ученици, както и обявеният конкурс за есе на тема „Моето бъдеще – промяната, която ще създам за една по-добра България“. В него могат да се включат всички ученици на възраст между 12 и 18 години. Есетата трябва да бъдат с дължина до 500 думи. Приемат се и видео есета с дължина до 3 минути. Те трябва да се отличават с относимост към темата, логическа свързаност и креативност на изложението, грамотност. Към есето трябва да бъдат приложени трите имена, училище и клас, имейл адрес и телефон. Творбите трябва да бъдат изпратени до 12:00 на 20.09.2018 г. на имейл: obrazovanie_svilengrad@abv.bg.

Идеята за форума е на свиленградчанките Неда Грозева и Ана Алексиева. Неда е юрист и специалист по стратегически комуникации, работи в Български институт за правни инициативи, а Ани работи в неправителствения сектор и областта на изкуството.

Previous articleВолодя Стоянов откри панаира в Свиленград
Next articleЛозови масиви в Любимец и товарен автомобил в Свиленград продава НАП

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...