„НИЛ” грабна купа „Трети март” в драматичен финал

0

195 гола отбелязани десетото издание на турнира

Отборът на „НИЛ” надви отбора на „Али Баба” в десетото юбилейно издание на турнира по футбол на малки вратички, организиран от община Свиленград, и вдигна победоносно купа „Трети март”.

Десетки запалени фенове на играта наблюдаваха драматичната финална среща, в която отборите успяха да си разменят само по един гол в редовното време. Равенството се запази и в двете продължения от по пет минути. За решаването на оспорваната битка се стигна до дузпи. В тях отборът на „НИЛ” отбеляза с гол повече и така се записа с победните 6:5 в юбилейното издание на турнира.

Седмата купа се изпълзна от ръцете на „Али Баба”, които останаха втори в класирането. Отборът има натрупани шест победи в турнира, като от 2008 до 2014 е почти пълен хегемон на финала. През 2007 и 2012 победната купа грабна „Силктекс”.

На трето място в турнира за любители се класираха играчите на „Мост”-а. В полуфинала, който също се игра днес, те се наложиха над „Силктекс”, с победен гол в продължението.

Играчите на „НИЛ” обявиха, че паричната награда от 250 лв. ще отиде за благотворителност. Класиралите се на второ и трето място получиха съответно по 150 и 100 лв. Премиите връчи Снежана Янева, директор на дирекция „Хуманитарни дейности”.

Тя отбеляза, че през тази година участие в надпреварата са взели 17 отбора с общо 202-ма играчи. В 35 срещи са отбелязани 195 голови попадения.

За най-добър вратар на турнира беше обявен Димо Балджиев от „Силктекс”, а за голмайстор номер едно – Константин Стоянов от „НИЛ”.

Турнирът се провежда от 1996-та насам за националния празник на България – Трети март. Сред най-често награждаваните голмайстори е Христо Стефанов, който в десетгодишната история на спортната проява е бил отличаван в три поредни първенства със съответно по 19, 17 и 12 вкарани гола в противниковата врата. А Стоян Севов от „Али Баба” е бил вратар номер едно три поредни пъти.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...