Десетки знамена и цветя за почит на Трети март

0

Деца с трибагреника в ръце предизвикаха истинско умиление сред присъстващите на церемонията по поднасянето на венци и цветя пред паметника на загиналите воини в община Свиленград. Преди това около 50-те малчугани от СК „Изида” отдадоха почит пред паметника на д-р Петър Берон в двора на училището, носещо неговото име, поклониха се пред паметника на Васил Левски в района на Сухата река и преминаха в шествие през центъра на града до сградата на общината.

Тържествената градска церемония се проведе на площад „5 октомври”. Тя беше съпроводена от изпълненията на духовия оркестър „Костадин Манов”. Заупокойна молитва отслужиха архимандрит Януарий и отец Георги. Слово за датата Трети март, историческото значение на Сан-Стефанския мирен договор и необходимостта всяка година да си припомняме историята, разказа д-рът на историческите науки и уредник в музея Стефан Димитров.

С минута мълчание и химна на България Свиленград отбеляза 137 години от Освобождението на България от турско робство.

Покрай шпалира от знамена в детските ръчички преминаха представителите на различни институции, политически и обществени организации, за да поднесат почитта си пред паметта на знайните и незнайни герои, жертвали се за свободата на Отечеството.

В днешния ден направиха впечатление и националните знамена, които свиленградчани бяха решили да поставят на домовете си, за да отбележат празника.

Previous article„НИЛ” грабна купа „Трети март” в драматичен финал
Next articleКандидат-митничарите на изпит за 20-те места в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...