Над 540 кутии цигари иззеха митничарите

0

542 кутии контрабандни цигари откриха митническите служители при щателна проверка на два камиона и лек автомобил, влизащи в страната от Турция.

В единия от случаите, цигарите са открити в естествена кухина на тавана на камион с турска регистрация, управляван от турски гражданин. Превозното средство било с крайна дестинация Англия. При щателната проверка на возилото са открити 150 кутии цигари от марката „LM Red Label“, всички с надпис „For duty free sale only.“

Още 190 кутии контрабандни цигари са открити час по-рано у друг шофьор на турски камион. Папиросите марка „LM Red Label“ са намерени в личния багаж водача.

Още 202 кутии цигари без бандерол са иззети от митничарите при щателна проверка на лек автомобил, управляван от немски гражданин с турски произход. Контрабандата е била укрита в багажа и резервната гума на возилото, с което нарушителят и семейството му пътували за Германия.

На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

От началото на месец август до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали  близо 40 000 кутии /800 000 къса/ цигари без акцизен бандерол.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...