Над 540 кутии цигари иззеха митничарите

0

542 кутии контрабандни цигари откриха митническите служители при щателна проверка на два камиона и лек автомобил, влизащи в страната от Турция.

В единия от случаите, цигарите са открити в естествена кухина на тавана на камион с турска регистрация, управляван от турски гражданин. Превозното средство било с крайна дестинация Англия. При щателната проверка на возилото са открити 150 кутии цигари от марката „LM Red Label“, всички с надпис „For duty free sale only.“

Още 190 кутии контрабандни цигари са открити час по-рано у друг шофьор на турски камион. Папиросите марка „LM Red Label“ са намерени в личния багаж водача.

Още 202 кутии цигари без бандерол са иззети от митничарите при щателна проверка на лек автомобил, управляван от немски гражданин с турски произход. Контрабандата е била укрита в багажа и резервната гума на возилото, с което нарушителят и семейството му пътували за Германия.

На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

От началото на месец август до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали  близо 40 000 кутии /800 000 къса/ цигари без акцизен бандерол.

Previous articleПенсионери даряват средства за изгоряла къща в Студена
Next articleСвиленградчани организираха за втори път празник на улица „Райко Даскалов“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...