На границата задържаха 20 кг хероин

0

Прокуратурата в Хасково обвини 45-годишен турски гражданин за пренасянето на общо 20,21 кг хероин. Стойността на наркотика се изчислява на 1 818 900 лева.

Наркотикът е открит в товарен автомобил, марка „ДАФ“, управляван от обвиняемия. Возилото пристига от Турция на 16 август, на ГКПП-Капитан Андреево, около 14.00 часа и е отклонено за щателна митническа проверка. При извършването й, върху резервната гума на полуремаркето е открит сак, в който се намирали 19 броя пакети, съдържащи кафяво прахообразно вещество. При тестване с полеви наркотест, същото реагирало на хероин.

Проведени са били процесуално следствени действия, при които товарният автомобил и намереното наркотично вещество са били иззети.

Турският гражданин е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.4, вр. ал.2 от Наказателния кодекс.

С постановление на Окръжна прокуратура  – Хасково той е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Досъдебното производство се води от разследващ митнически инспектор при Митница – Бургас.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...