Хиляди парфюми, аксесоари и маратонки менте задържаха на Капитан Андреево

0

2631  парфюма, аксесоара и спортни обувки със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, задържаха  митническите инспектори и граничните полицаи на ГКПП Капитан Андреево. Стоката е открита на 21 юли при проверка на автобус, с турска регистрация, влизащ в страната от Турция.

Пред митническите служители един от пътниците декларирал, че е закупил ароматите, аксесоарите и маратонките от пазара в Истанбул за подаръци на свои приятели, но не знаел, че са имитация на световноизвестни марки.

Открити са 1407 парфюма и тоалетни води с логото на  10 различни световни марки  като по-голяма част на „Chanel“, „Armani“, „Paco Rabanne“.  С надписи „Gucci“ са открити 364 шапки, както и по-голяма част от общо 548 колана. Сред фалшивите стоки са открити още 280 чанти и несесери, носещи обозначения на марката „Louis Vuitton“ и 32 чифта спортни обувки с логото „Nike“.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Previous articleСъс заем от три милиона лева в Свиленград ще се ремонтират над 10 км водопроводи и улици
Next articleПрокуратурата обвини двама непълнолетни в трафик на мигранти

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...