Системата на Пътни такси и разрешителни отново работи на автоматичен режим

0

Приключиха техническите процедури по внедряването и пускането в реална експлоатация на нова версия на модул „Пътни такси и разрешителен режим“ (ПТРР) и системата вече работи на автоматичен режим, съобщават от митницата. Аварийната обработка бе предварително планирана за периода от 08:00 ч. до 12:00 ч. днес, но приключи с час по-рано, уточняват митническите власти. Процедурата не е е затруднила преминаването на тежкотоварните камиони през пункта.

25 000 леки автомобила са преминали през пункт Капитан Андреево в рамките на предходните три дни. Данните са от областната дирекция на МВР. Рязкото засилване на трафика е заради гастарбайтерите, които пътуват от Западна Европа за Турция главно в петък, събота и неделя. В друга част на годината, трафикът през ГКПП-„Капитан Андреево“ за денонощие достига до 2 800 коли на денонощие. В момента за 24 часа преминават около 8 000 автомобила, с около 30 хил. пътници. Екипи на полицията следят за предотвратяване на пътни инциденти на магистрала Марица.

За да се поеме потокът от коли, на граничния пункт са отворени 9 изходящи платна – 8 за обслужване на леки автомобили и 1 за автобуси. Дежурните смени са подсилени със служители, ограничени са отпуските на полицаите. По облекчена процедура се извършва и обработката на документите, за да не се стига до големи задръствания от автомобили. През останалите дни на седмицата трафикът е значително по-слаб.

По-голям наплив се очаква след 20 юли, когато тръгне и обратният поток – от Турция за Западна Европа, и двата пътникопотока се засекат.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...