Системата на Пътни такси и разрешителни отново работи на автоматичен режим

0

Приключиха техническите процедури по внедряването и пускането в реална експлоатация на нова версия на модул „Пътни такси и разрешителен режим“ (ПТРР) и системата вече работи на автоматичен режим, съобщават от митницата. Аварийната обработка бе предварително планирана за периода от 08:00 ч. до 12:00 ч. днес, но приключи с час по-рано, уточняват митническите власти. Процедурата не е е затруднила преминаването на тежкотоварните камиони през пункта.

25 000 леки автомобила са преминали през пункт Капитан Андреево в рамките на предходните три дни. Данните са от областната дирекция на МВР. Рязкото засилване на трафика е заради гастарбайтерите, които пътуват от Западна Европа за Турция главно в петък, събота и неделя. В друга част на годината, трафикът през ГКПП-„Капитан Андреево“ за денонощие достига до 2 800 коли на денонощие. В момента за 24 часа преминават около 8 000 автомобила, с около 30 хил. пътници. Екипи на полицията следят за предотвратяване на пътни инциденти на магистрала Марица.

За да се поеме потокът от коли, на граничния пункт са отворени 9 изходящи платна – 8 за обслужване на леки автомобили и 1 за автобуси. Дежурните смени са подсилени със служители, ограничени са отпуските на полицаите. По облекчена процедура се извършва и обработката на документите, за да не се стига до големи задръствания от автомобили. През останалите дни на седмицата трафикът е значително по-слаб.

По-голям наплив се очаква след 20 юли, когато тръгне и обратният поток – от Турция за Западна Европа, и двата пътникопотока се засекат.

Previous article„Изкуството на Тибет” е новата временна експозиция в музея
Next articleПремиера на „Мама Миа: Отново заедно” в кино “Тракия”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...