40 телефона, антени и усилватели намериха в къщи на РР в Генералово

0

Общо 40 мобилни телефона, 3 лаптопа, 3 антени и 3 gsm-усилватели са намерили и иззели свиленградските полицаи при обиск на три къщи в село Генералово. Петима са заловените от органите на реда заради заглушаване на мобилен оператор. Сигналът е подаден от Комисията по регулиране на съобщенията. Подозренията са, че задържаните се занимават с ало-измами.

Заглушаващата мобилните оператори техника е открита в три къщи в селото, съобщават още от полицията. Домовете са обитавани от 28-годишен жител на шуменското село Тодор Икономово, от двама мъже на 31 г. и 29 г. от същото шуменско село и от мъж /42 г./ и жена /35 г./ от София. По случаите са образувани досъдебни производства по чл.348-г от НК.

Подобна техника полицията задържа в Свиленград преди два месеца, отново по сигнал на Комисията по регулиране на съобщенията. Устройствата бяха открити при проверка на апартамент в кооперация на ъгъла на улиците Иван Вазов и Христо Шишманов, а след две-три седмици и в жилище на улица Македония. Те усилват сигнала на гръцките и турските оператори, но смущават българските и сигналът става изключително слаб и лош. Във всички случаи домовете се обитават от преселници от Лудогорието.

Припомняме, инвазията на т. нар. РР, заради регистрационните табели на автомобилите им, започна през 2011 г. Масово български турци от района на Шумен и Разград започнаха да се заселват в Свиленград. Месеци наред причините за присъствието им бяха истинска загадка за свиленградчани, а коментарите и теориите бяха от предстоящите през октомври същата година местни избори, през съмнителни дейности, телефонни измами и конспирация по заселване на граничния район. През 2013 г. преселниците от Лудогорието започнаха да напускат Свиленград. Това съвпадна с масови проверки от икономическа полиция. По-късно стана ясно, че те са по искане на прокуратурата в Разград, която разследва случаи на телефонни измами, извършени над турски граждани с обещания за любов и за укриване на данъци. Впоследствие РР са завърнаха, като някои от тях започнаха да купуват и имоти в намиращия се до турската и гръцката граница Свиленград. Масово започнаха да наемат и къщи по граничните села.

През юни тази година, в рамките на организираните от областната дирекция на полицията срещи в селата, жители на Генералово сигнализираха, че при тях са извършени около 80 адресни регистрации на лица от областите Шумен, Разград и Силистра.

Previous articleУлици в Свиленград останаха без ток и вода
Next articleМитничари задържаха вреден фреон, укрит в камион

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...