Улици в Свиленград останаха без ток и вода

0

Без ток и вода са няколко района в Свиленград. Хората недоволстват, че електричеството е спряло още към 4.30 сутринта и към този час все още няма подаване на електроенергия. На други места то е с прекъсвания, което може да повреди уредите, опасяват се потребители на EVN.

„От 5.30 тока е премигнал 7 пъти, изключете си електроуредите”, предупреждават от рано сутринта недоволни граждани от социалната мрежа.

В други домакинства, с поставени хидрофори, липсата на електричество води и до липса на вода. По информация на абонати, ток няма в района на парка, ул.Тодор Кирков, ул. Родопи.

„След 3 мин чакане… В момента всички наши сътрудници са заети. Няма връзка с тях…Остава чакането”, жалва се друг потребител, звънил безуспешно на клиентския телефон на EVN.

Именно заради невъзможността да се свържат с оператор на клиентския номер на EVN, хората настояват за повече прозрачност при работата на енергото и своевременно подаване на информация от страна на енергоразпределителното дружество и чрез други канали, за причините за спирането на тока.

По непотвърдена информация, токът е спрян, заради ВиК авария. При остраняването на повреда по ВиК мрежата, е засегнат електрически кабел.

От страницата на ВиК става ясно, че се работи по отстраняването на две аварии в града.  Без вода са улиците от кръстовището на „Бяло море” до магазин Зора и имотите по ул. Камчия. Другата повреда е в квартала заключен между улиците Христо Ботев, Граничар, Трети март и Христо Смирненски.

След възстановяване на водоподаването се очаква от чешмите отново да потече мътна вода.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...