Вазовци се завърнаха с три медала от финала на „Математика без граници” 2018

0

С три медала се завърнаха учениците от ОУ “Иван Вазов” от Петия международен математически турнир „Математика без граници” 2018. Финалът се проведе от 29 до 2 юли в Несебър. На сцената на античния театър, където беше закриването на турнира, заслужените си награди получиха трима ученици от индивидуалното състезание: Чудомира Николова – сребърен медал, Едита Жусуфи и Димитър Янакиев – бронзови медали.

В състезанието участваха 1370 ученици от 15 страни на възраст от 8 до 18 години. В математическата надпревара се включиха седем ученици от Първо основно училище „Иван Вазов”. В индивидуалното състезание участваха Димитър Янакиев от 1б клас, Едита Жусуфи от 1в клас, Чудомира Николова от 2г клас и Даная Къналиева от 2а клас. Те решаваха тест от 20 задачи за 60 мин. Първите 10 задачи с избираем отговор и носят по 1 точка на състезателя, а останалите 10 – с отворен отговор и носят по 2 точки.

В отборното състезание „Математическа щафета” училището беше представено от първокласниците Димитър Янакиев от 1б клас, Едита Жусуфи от 1в клас и Ивана Колева от 1а клас. В отбора второкласници бяха включени: Чудомира Николова, Цветан Михайлов от 2 г клас и Христо Георгиев от 2а клас. Според регламента, за 45 минути отборът решава 5 задачи, като отговорът на всяка предишна влиза в условието на следващата задача.

Задачите тази година бяха по-сложни от предишните, но свиленградските участници не се предали и решавали до последните минути. Самото им участие на финала е награда за упорития труд през годината и отличното им представяне на трите предварителни кръга, което ги направи финалисти, коментираха от училището. От там благодираха на родителите и на преподавателите им: Златина Крушева, Мария Михайлова, Нина Иванова, Веселина Чавдарова и Тодорка Сивриева.

 

Previous articleЗанимания по рисуване и моделиране с глина организира музея
Next article„Катаржина Естейт“ търси сезонни работници

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...