Лечебната сила на любовта

0

Сърцето е може би най-важният орган за нас, а здравото сърце е щастливо сърце. За да се постигне оптимално здраве за сърцето, емоционалният и духовният аспект е също толкова важен, колкото и физическият.

Всяка мисъл предизвиква за миг поток от емоции, които съставят една симфония от положителни и отрицателни ефекти в тялото ни. Ето защо е изключително важно да се отделя специално внимание на мислите и емоциите, които нахлуват в ума ни.

Любовта помага за лечението на сърцето и подхранва ума, тялото и душата. Тя е изключително силна емоция, свързана с човешката доброта, състрадание и дълбока привързаност. Тя е самостоятелно режисирана и насочена към другите. Най-важното е, че любовта е жизненоважен компонент за цялостното ни здраве и щастие.

Любовта ни повишава самочувствието, което води до повече грижи за себе си и повече щастие. Да обичаш себе си е от изключителна важност, защото вероятността да живееш здравословно и да се грижиш за външния си вид е по-голяма.

Любовта те прави щастлив. Тя предизвиква производството на хормони свързани с щастието, което води до повишаване на чувството за радост и удоволствие.

Любовта противодейства на стреса. Тя помага за производството на т.н. хормон на „любовта”, който насърчава тялото ни да се чувства добре.

Любовта намалява тревожността и депресивните мисли. Тя подобрява имунната система и може да бъде мощно обезболяващо.

Любовта ни помага да спим по-добре. Когато спим до някого, когото обичаме, това ни кара да се чувстваме по-спокойни, което пък ни помага да спим по-добре. Достатъчната почивка е от жизненоважно значение на здравето на тялото ни и цялостното ни благосъстояние.

Важно е всеки ден да си напомняме, че освен романтичната любов, има любов към живота, към природата, към другите и най-вече към себе си. И всички тези актове на любов са от огромна полза за здравето ни.

Елена Манолова

Онлайн психологическо консултиране
Skype: evidelova
Телефон: 0879 855 786

Авторът на статията е психотерапевт, брачен консултант, използва Психодрама в работата си. Създател на един от първите виртуални кабинети за психологическо консултиране. От 2010 г. поддържа авторския блог: Живей съзнателно!

Previous articleЗабраняват търговията с животни заради чума по овцете в Ямболско
Next articleС пожари започна жътвената кампания в Свиленградско

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...