От Професионалната гимназия раздадоха дипломите на абитуриентите на официална церемония

0

На официална церемония, от ПГССИ „Христо Ботев” раздадоха снощи дипломите и свидетелствата за професионална квалификация на своите абитуриенти. От школото бяха избрали неформалната остановка на ресторант „Хестея”. На събитието бяха поканени родители, учители и близки.

Дипломите връчи директорът на училището Христина Милушева. В прочувственото си слово, тя поздрави зрелостниците за успехите им и им вдъхна кураж за предстоящите им трудни моменти.

„В дипломите ви пише колко сте добри по български, математика, физика, история, химия… Но има и едни други, по-важни неща – любопитството, вълнението и чувствителността, каза Милушева. Сега се замислям за своите провали и си давам сметка колко нормална съм била точно  в тези моменти. Човек има право на провал, особено когато е млад и нещата са поправими. Защо ви го казвам? Защото не искам да се страхувате от провала. Защото, за да успееш, трябва да опиташ. Защото, както казва Елия, „за нас е само да направим опит, останалото не е наша работа”.

Габриела Караджонова

От името на зрелостниците, Габриела Караджонова благодари на учителите за грижата и всеотдайността.

„През тези години, ние се научихме да печели, да губим, и най-важното – да бъдем хора”, обърна се тя към преподавателите.

57 зрелостници от училището получиха дипломите си. За 7 предстои друга матура – през септември.

Отличени бяха победителите в международни национални конкурси и състезания – Елия Стоянова, Габриела Караджонова, Антон Стефанов, Сияна Димитрова, Ивайло Колев и Стефан Фотелов. Както и участниците в мобилни практики и младежки обмен по програма Еразъм + в Италия, Румъния и Унгария – Димитър Колев, Стефан Фотелов, Валентина Караначева, Габриела Борисова, Сияна Димитрова, Елия Стоянова, Габриела Караджонова, Антон Стефанов и Камелия Апостолова. От училището благодариха и на участниците в представителните училищни отбори по футбол,  волейбол и лека атлетика, общински и областни победители: Христо Георгиев, Димитър Михайлов, Николай Аврамов,  Димитър Колев, Стефан Фотелов, Мирослав Трифонов, Стоил Костадинов, Никола Ходжев, Антон Стефанов, Кристиян Тедошиев,  Мелани Христова, Мария Кавказова.

„Докато се мъчите да не допуснете чужди грешки, задължително ще допуснете свои. Учим се не само от добрия опит и светлия пример. Лошият опит също е поучителен. Щастието обича смелите и трудолюбивите. И не на последно място, най-пълноценно живеем, когато най-силно обичаме”, каза още директорът на ПГССИ.

С обща снимка на випуска завърши церемонията.

 

Previous articleСъдия от Свиленград загина в катастрофа
Next article10 души са потърсили помощ заради домашно насилие в Свиленград от началото на годината

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...