Народният представител Валери Жаблянов ще дискутира в Свиленград обезлюдяването на пограничните села

0

Народният представител от БСП Валери Жаблянов идва в Свиленград на среща дискусия. Темата, която ще коментира с гражданите е „Обезлюдяване на пограничните райони и възможности за поминък на живеещите в региона”. Валери Жаблянов е народен представител в 42-ро, 43-то и 44-то Народно събарние. Член е на Изпълнителното бюро на НС на БСП.

Срещата е организирана по покана на свиленградската структура на левицата. Тя ще се проведе на 15 юни, петък, от 17.00 часа в малката зала на ресторант „Марица”. Коментарите по темата са част от стартиралия неотдавна проект на социалистите: „Разговори за Свиленград” и неговото продължение „Гласът на Сакар”. В рамките на кампанията бяха организирани срещи на народни представители с жителите на 12 големи погранични села в няколко общини от областта, сред които и община Свиленград. Всички населени места влизат в географския обхват на планината Сакар.

Валери Жаблянов

Различни наболели въпроси представиха хората в поредицата от организирани приемни дни. Като най-често срещани се откроиха проблемите, свързани с лошите пътища, липсата на поминък, достъпът до европейските средства, сигурността, запуснатите сгради на бивши лечебници и училища, състоянието на читалищата и др. Някои от тях могат да намерят решение на общинско, а други – на национално ниво.

Предстоят дискусии по темите: „Лявото днес, необходимост от социална лява политика в бедните икономически райони” и „Култура, образование и здравеопазване в пограничните райони”.

Планината Сакар обединява 52 селища с близки или идентични проблеми. 19 от населените места са към Община Свиленград. Техните проблеми ще бъдат представени за решаване пред съответните общински или държавни власти.

Previous articleПолицията и банкови служители предотвратиха ало измама за 27 хил. лв.
Next articleСедем кандидати са допуснати до конкурса за ръководители на звена на пункт Капитан Андреево и пункт Лесово

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...