Народният представител Валери Жаблянов ще дискутира в Свиленград обезлюдяването на пограничните села

0

Народният представител от БСП Валери Жаблянов идва в Свиленград на среща дискусия. Темата, която ще коментира с гражданите е „Обезлюдяване на пограничните райони и възможности за поминък на живеещите в региона”. Валери Жаблянов е народен представител в 42-ро, 43-то и 44-то Народно събарние. Член е на Изпълнителното бюро на НС на БСП.

Срещата е организирана по покана на свиленградската структура на левицата. Тя ще се проведе на 15 юни, петък, от 17.00 часа в малката зала на ресторант „Марица”. Коментарите по темата са част от стартиралия неотдавна проект на социалистите: „Разговори за Свиленград” и неговото продължение „Гласът на Сакар”. В рамките на кампанията бяха организирани срещи на народни представители с жителите на 12 големи погранични села в няколко общини от областта, сред които и община Свиленград. Всички населени места влизат в географския обхват на планината Сакар.

Валери Жаблянов

Различни наболели въпроси представиха хората в поредицата от организирани приемни дни. Като най-често срещани се откроиха проблемите, свързани с лошите пътища, липсата на поминък, достъпът до европейските средства, сигурността, запуснатите сгради на бивши лечебници и училища, състоянието на читалищата и др. Някои от тях могат да намерят решение на общинско, а други – на национално ниво.

Предстоят дискусии по темите: „Лявото днес, необходимост от социална лява политика в бедните икономически райони” и „Култура, образование и здравеопазване в пограничните райони”.

Планината Сакар обединява 52 селища с близки или идентични проблеми. 19 от населените места са към Община Свиленград. Техните проблеми ще бъдат представени за решаване пред съответните общински или държавни власти.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...