Първа купа по шахмат за Атанас Петков

0

С първата си купа се завърна Атанас Петков от ШК „Свиленград 2013“ от Петото издание на „Шахматна лига“ в Минерални бани – Хасково. Наско показа, че е един от най-добрите шахматисти при децата до 8 г., в конкуренция с други 18 участници.

Състезанието се проведе в 6 кръга с контрола 15 минути на състезател плюс 30 секунди на ход. Най-впечатляващата среща беше победата на Атанас в четвърти кръг над лидера Емил Узунов от НСА. Въпреки че загуби в пети кръг, Наско завърши с 5 от 6 възможни точки и именно победата му над прекия съперник донесе купата, златния медал и материална награда – шахматен часовник.

Заслужено, след  две трети места и едно второ, той завоюва първо място на националния турнир. Атанас Петков е и първият състезател от местната школа, който постига такива успехи в най-малката възрастова група.

Другият наш състезател в групата на момчетата до 11 г. беше Максим Петков. Той започна устремно с три победи, но в оставащите кръгове срещна по-силни състезатели и загуби, въпреки че използваше докрай полагащото му се игрово време. В крайното класиране той зае 9-то място от 20 състезатели.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...