Първа купа по шахмат за Атанас Петков

0

С първата си купа се завърна Атанас Петков от ШК „Свиленград 2013“ от Петото издание на „Шахматна лига“ в Минерални бани – Хасково. Наско показа, че е един от най-добрите шахматисти при децата до 8 г., в конкуренция с други 18 участници.

Състезанието се проведе в 6 кръга с контрола 15 минути на състезател плюс 30 секунди на ход. Най-впечатляващата среща беше победата на Атанас в четвърти кръг над лидера Емил Узунов от НСА. Въпреки че загуби в пети кръг, Наско завърши с 5 от 6 възможни точки и именно победата му над прекия съперник донесе купата, златния медал и материална награда – шахматен часовник.

Заслужено, след  две трети места и едно второ, той завоюва първо място на националния турнир. Атанас Петков е и първият състезател от местната школа, който постига такива успехи в най-малката възрастова група.

Другият наш състезател в групата на момчетата до 11 г. беше Максим Петков. Той започна устремно с три победи, но в оставащите кръгове срещна по-силни състезатели и загуби, въпреки че използваше докрай полагащото му се игрово време. В крайното класиране той зае 9-то място от 20 състезатели.

Previous articleБюджет 2018 г. предвижда ремонти на улици, училища и детски градини
Next articleСъстезателите ни по бадминтон с първо участие извън общината

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...