Свиленградчанката Елена Недева с два златни медала при ветераните от Световното по таекуон-до в Холандия

0

Родената в Свиленград Елена Недева (44 г.) спечели при ветераните два златни медала от Откритото Световно първенство по таекуон-до, което се проведе в Барневелд, Холандия от 28 септември до 1 октомври 2017 г. Това беше неин дебют на международно състезание при ветераните, а любопитното е, че Елена тренира таекуон-до от четири години.

В Холандия тя извоюва първите места в дисциплините форма (тул) до 1 гуп (червен колан с черна черта) и спаринг 4 – 1 гуп до 62 кг. В двете дисциплини се конкурираха още участнички от Великобритания, Германия, Канада, а на финала на спаринг Елена се наложи над съотборничката си Нона Алексиева. Освен емоциите от победите на Световното в Холандия, Елена казва, че е силно впечатлена от приятелската атмосфера в надпреварата при ветераните, невероятната подкрепа, която получи от българския отбор, и професионализма на треньорите от своя клуб. На състезанието в Холандия освен като състезател, тя се изяви успешно и като международен съдия по таекуон-до.

Елена Недева е родена в Свиленград, по професия е инженер. Сестра е на художника Бисер Недев. Живее в София и тренира таекуон-до в най-големия клуб по бойни изкуства ABC FIGHT CLUB, основан от майстор Красимир Гергинов (7-ми дан таекуон-до). Освен с бойни изкуства, Елена се занимава активно с фитнес, Табата и HIIT; в свободното си време изработва бижута и различни арт изделия.

Откритото Световно първенство по таекуон-до в Холандия (Open Worlds Taekwon-do Championship 2017) беше уникално по рода си, тъй като позволява участие без ограничения на всички, които тренират таекуон-до, без значение към коя федерация или асоциация принадлежат. Организира се от ITF HQ Korea и беше за всички таекуон-до дисциплини и всички възрастови групи – деца, юноши и девойки, мъже и жени и ветерани. Участие на Open Worlds взеха черни и цветни колани от близо 35 държави, сред които по няколко отбора от Канада, Русия, Холандия, Англия, както и клубни и национални отбори на Аржентина, Австралия и Нова Зеландия, Хонг Конг, Япония, Хърватия, Сърбия, Гърция, Белгия, Германия, Полша, Малайзия, САЩ и др.

В Холандия българският отбор спечели общо 13 златни медала, 12 сребърни и 9 бронзови. Девет от тях са извоювани от ветераните в дисциплините форма, спаринг и силов тест.

Previous articleЗа празника на Свиленград: Откриват единствения в България паметник на генерал Никола Иванов
Next articleУнищожиха десетки хиляди текстилни изделия и парфюми менте

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...