Свиленградчанката Елена Недева с два златни медала при ветераните от Световното по таекуон-до в Холандия

0

Родената в Свиленград Елена Недева (44 г.) спечели при ветераните два златни медала от Откритото Световно първенство по таекуон-до, което се проведе в Барневелд, Холандия от 28 септември до 1 октомври 2017 г. Това беше неин дебют на международно състезание при ветераните, а любопитното е, че Елена тренира таекуон-до от четири години.

В Холандия тя извоюва първите места в дисциплините форма (тул) до 1 гуп (червен колан с черна черта) и спаринг 4 – 1 гуп до 62 кг. В двете дисциплини се конкурираха още участнички от Великобритания, Германия, Канада, а на финала на спаринг Елена се наложи над съотборничката си Нона Алексиева. Освен емоциите от победите на Световното в Холандия, Елена казва, че е силно впечатлена от приятелската атмосфера в надпреварата при ветераните, невероятната подкрепа, която получи от българския отбор, и професионализма на треньорите от своя клуб. На състезанието в Холандия освен като състезател, тя се изяви успешно и като международен съдия по таекуон-до.

Елена Недева е родена в Свиленград, по професия е инженер. Сестра е на художника Бисер Недев. Живее в София и тренира таекуон-до в най-големия клуб по бойни изкуства ABC FIGHT CLUB, основан от майстор Красимир Гергинов (7-ми дан таекуон-до). Освен с бойни изкуства, Елена се занимава активно с фитнес, Табата и HIIT; в свободното си време изработва бижута и различни арт изделия.

Откритото Световно първенство по таекуон-до в Холандия (Open Worlds Taekwon-do Championship 2017) беше уникално по рода си, тъй като позволява участие без ограничения на всички, които тренират таекуон-до, без значение към коя федерация или асоциация принадлежат. Организира се от ITF HQ Korea и беше за всички таекуон-до дисциплини и всички възрастови групи – деца, юноши и девойки, мъже и жени и ветерани. Участие на Open Worlds взеха черни и цветни колани от близо 35 държави, сред които по няколко отбора от Канада, Русия, Холандия, Англия, както и клубни и национални отбори на Аржентина, Австралия и Нова Зеландия, Хонг Конг, Япония, Хърватия, Сърбия, Гърция, Белгия, Германия, Полша, Малайзия, САЩ и др.

В Холандия българският отбор спечели общо 13 златни медала, 12 сребърни и 9 бронзови. Девет от тях са извоювани от ветераните в дисциплините форма, спаринг и силов тест.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...