Прокуратурата повдигна обвинение срещу четиримата турски граждани, нападнали полицаи на границата

0

Единият полицай е със счупен крак

Задържаните преди ден четирима турски граждани ще отговарят пред закона за причиняване на телесни повреди на служители на МВР. Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми 46-годишният Абидин Й., 26-годишната Тугба Т., 44-годишната Перихан Й. и 26-годишната Шермин Й., съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Скандалният случай е от 23 август. Около 23 часа на пункт Капитан Андреево пристига микробус от Турция, в който пътували мъж, три жени и две деца. Всички те били роднини, част от тях немски граждани от турски произход. Останалите са турски граждани с карти за пребиваване в Германия.

След проверка на паспортите им, граничните полицаи поискали да проверят и превозното средство за укрити лица, но пътуващите отказали да слязат. Шофирала 26-годишна жена, която потеглила.

Микробусът бил спрян, но пътуващите отново не се подчинили на полицейското разпореждане. При опит да бъдат задържани, те оказали съпротива.

Обвинението срещу Абдин е за средна телесна повреда на граничния полицай, който е със счупен десен крак. Тугба, Перихан и Шерин са обвинени в причиняването на лека телесна повреда. Атакуваните от тях гранични полицаи са с охлузване на корема, оток с кръвонасядане на дясната ръка, както и разкъсно-контузна рана на носа на полицейския служител.

В хода на разследването са били разпитани свидетели, включително и очевидци, приобщени са били веществени доказателства и е била назначена съдебно-медицинска експертиза, уточняват от прокуратурата.

С постановления на Окръжна прокуратура – Хасково от 24.08.2017 г. четиримата обвиняеми са били задържани за срок от 72 часа. Разследването по случая продължава.

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...