Прокуратурата повдигна обвинение срещу четиримата турски граждани, нападнали полицаи на границата

0

Единият полицай е със счупен крак

Задържаните преди ден четирима турски граждани ще отговарят пред закона за причиняване на телесни повреди на служители на МВР. Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми 46-годишният Абидин Й., 26-годишната Тугба Т., 44-годишната Перихан Й. и 26-годишната Шермин Й., съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Скандалният случай е от 23 август. Около 23 часа на пункт Капитан Андреево пристига микробус от Турция, в който пътували мъж, три жени и две деца. Всички те били роднини, част от тях немски граждани от турски произход. Останалите са турски граждани с карти за пребиваване в Германия.

След проверка на паспортите им, граничните полицаи поискали да проверят и превозното средство за укрити лица, но пътуващите отказали да слязат. Шофирала 26-годишна жена, която потеглила.

Микробусът бил спрян, но пътуващите отново не се подчинили на полицейското разпореждане. При опит да бъдат задържани, те оказали съпротива.

Обвинението срещу Абдин е за средна телесна повреда на граничния полицай, който е със счупен десен крак. Тугба, Перихан и Шерин са обвинени в причиняването на лека телесна повреда. Атакуваните от тях гранични полицаи са с охлузване на корема, оток с кръвонасядане на дясната ръка, както и разкъсно-контузна рана на носа на полицейския служител.

В хода на разследването са били разпитани свидетели, включително и очевидци, приобщени са били веществени доказателства и е била назначена съдебно-медицинска експертиза, уточняват от прокуратурата.

С постановления на Окръжна прокуратура – Хасково от 24.08.2017 г. четиримата обвиняеми са били задържани за срок от 72 часа. Разследването по случая продължава.

 

Previous articleЗапочна санирането на три блока в кв. „Простор“
Next articleЗапочна санирането на още три панелни блока по проект

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...