Майка и дъщеря обвинени в каналджийство

0

Девойка на 16 години и 40-годишната й майка – Мариана, от свиленградското село Капитан Андреево, са обвинени за каналджийство от районната прокуратура. Двете са подпомагали сирийци да преминат незаконно държавната ни граница, съобщиха от обвинението.

Седем сирийски граждани, след които и дете на 2 години, са открити от граничните власти в джипа „Сузуки Витара“, шофиран от майката. На 7 юли, около 5.00 часа, возилото било забелязано да се движи без светлини и с висока скорост. След преследване, полицейските служители успели да го спрат.

Групата била преведена от Турция в Гърция и от Гърция в България с лодки през река Марица, уточняват от прокуратурата. Водачи на сирийските граждани били двама афганистанци, които ги оставили край село Капитан Андреево и се върнали обратно в Турция по река Марица.

Нелегалните били натоварени в джипа на двете помагачки. На обвиняемите било обещано заплащане от по 50 евро за всеки от сирийските граждани. По делото се издирва и трето лице, което наело двете обвиняеми да преведат чужденците през страната.

М.И. и Г.И. са били задържани от Районна прокуратура-Свиленград за срок от 72 часа. Определени са им мярки за неоткление. На 40-годишната жена тя е „парична гаранция“ от 1000 лева. Девойката пък ще бъде надзиравана от инспектор от Детска педагогическа стая. Двете са били с чисти криминални досиета.

В законния срок Районна прокуратура-Свиленград ще внесе бързото производство за разглеждане в съда, допълват от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

 

Previous articleБио производителят Павлин Николов: Бях едва 10-годишен, когато получих първия си кошер
Next articleБюрото по труда стартира процедури по насърчителните мерки за работодатели

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...