Свиленград изпрати 64 абитуриенти на СУ „Д-р Петър Берон”

0

Абитуриентите от СУ „Д-р Петър Берон” откриха празничните дефилета в Свиленград. Усмихнати и красиви 64 зрелостници от три паралелки от училището преминаха по пешеходната улица на града до ресторант „Марица”.

Стотици свиленградчани дойдоха да ги изпратят. За днешния Спасовден, който е и празник на хлебарите, изсипалият се малко преди това дъжд е добра поличба и означава, че годината ще е пълна.

абитуриенти

Първи по червения килим минаха директорът на училището Мариян Боянов и неговата дама. Последваха ги стилни и елегантни младежи, изпълнени с вълнение, ентусиазъм и очаквания за бъдещето. Някои от тях споделиха, че вече са приети и ще следват в престижни университети в страната и в чужбина. Припомняме, че Випуск 2017 на СУ „Д-р Петър Берон” дари средствата, които иначе биха дали за скъпи тоалети за училищното си изпращане, на нуждаещата се от лечение 8-годишна Ели от Свиленград, и отидоха за последния звънец с тениски с надпис „Добро сърце”.

Блясък на днешната церемония привнесоха и момичета от мажоретния състав на града, които разпръскваха пред абитуриентите розов цвят. Култовият диджей – Живко Микс вдигна градуса на настроението и обеща забавления и купон до сутринта. Дефилето завърши с вечните песни – „Един неразделен клас”, „Клетва” и „Облаче ле бяло”.

На 26 май ще дефилират абитуриентите от ПГССИ „Христо Ботев”.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...