С 10 км в час по автомагистрала “Марица”

0

Ограничение от 10 км в час има на автомагистрала “Марица” край Свиленград. Участъкът, с критичната преди тотално спиране на колата скорост, е точно преди магистралния път да се влее към стария път за паркинг Генералово, на няколко километра от ГКПП Капитан Андреево. Абсурдната табела на път с минимална разрешена скорост от 50 км в час по правилника за движение е заради пропадане на пътя.

Образувалата се от известно време яма на пътното платно нарастваше постепенно, докато най-после вчера, малко преди да пропадне целият път, Пътно поддържане се намеси.

“Участъкът е пропаднал заради обилните валежи и снеговалежи, каза Любомир Гилев от Пътно поддържане – Свиленград. Взехме мерки за временно коригиране на нещата. Едва през пролетта ще можем основно да ремонтираме”.

Това е всъщност недовършен, но действащ участък от правената вече 15 години автомагистрала “Марица”. Този участък е “освежаван” последно преди две години. Нанесен му е само финиширащ плащ асфалтова смес.

“Не е приятно, този път трябва да е мазен като масло”, казваха водачи. Други пък с разбиране изчакаха половин час, за да могат да преминат.

Ограничителните знаци обаче ще останат засега. За доброто на шофьорите.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...