С 10 км в час по автомагистрала “Марица”

0

Ограничение от 10 км в час има на автомагистрала “Марица” край Свиленград. Участъкът, с критичната преди тотално спиране на колата скорост, е точно преди магистралния път да се влее към стария път за паркинг Генералово, на няколко километра от ГКПП Капитан Андреево. Абсурдната табела на път с минимална разрешена скорост от 50 км в час по правилника за движение е заради пропадане на пътя.

Образувалата се от известно време яма на пътното платно нарастваше постепенно, докато най-после вчера, малко преди да пропадне целият път, Пътно поддържане се намеси.

“Участъкът е пропаднал заради обилните валежи и снеговалежи, каза Любомир Гилев от Пътно поддържане – Свиленград. Взехме мерки за временно коригиране на нещата. Едва през пролетта ще можем основно да ремонтираме”.

Това е всъщност недовършен, но действащ участък от правената вече 15 години автомагистрала “Марица”. Този участък е “освежаван” последно преди две години. Нанесен му е само финиширащ плащ асфалтова смес.

“Не е приятно, този път трябва да е мазен като масло”, казваха водачи. Други пък с разбиране изчакаха половин час, за да могат да преминат.

Ограничителните знаци обаче ще останат засега. За доброто на шофьорите.

Previous articleЯне Янев: Местната власт служи на местни групировки
Next articleРеформата реже приходите на болницата

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...