Яне Янев: Местната власт служи на местни групировки

0

Яне Янев събра над 50 души в Тракийсия клуб вчера вечерта. Очакваше се провокативният депутат на Ред, законност и справедливост да събере повече, но студът спря доста от желаещите да зададат своите въпроси към него и депутатите. Янев поиска от свиленградчани подкрепа за свикване на Велико народно събрание. Ред, законност и справедливост планира национален митинг-шествие на 10 март в София.

Според Яне Янев “темелите” на страната ни трябва да бъдат основно ремонтирани, защото нищо не се е променило през последните 20 години, а става още по-тежко с “безпомощното и некомпетентно управление на Бойко Борисов”.

Независимо дали управлява цар или генерал, моделът е сбъркан, каза Янев. Сбъркано е всичко, което притежават като правомощия държавните институции. И благодарение на този криминален преход системата не работи.

“Рестартът” според Янев ще дойде със свикването на Велико народно събрание и създаването на нова конституция. В нея трябва да бъде променен броя на народните представители от 240 на 100. За промяна в президентските правомощия се обяви още депутатът и каза, че в момента те се свеждат до “екскурзиант номер едно на републиката”. Яне Янев заяви още, че всяка изборна длъжност трябва да може да бъде отзозававана и това да важи за кметове, общински съветници и народни представители и поиска премахване на имунитета на депутати, прокурори  и съдии.

“Местната власт служи на местни групировки, каза още лидерът на РЗС. И без механизми за контрол общинските съветници стават брокери, които се съобразяват с икономически интереси”.

Преди Яне Янев да влезе в залата, бяха раздадени няколко екземпляра от “Управленска поема” с неизвестен автор, която “очертава” основните “приоритети” на властта да се облагодетелства икономически.

Сред лицата, забелязани на срещата бяха някои от лидерите на местното ДПС, бизнесменът Христо Русев и лидерът на местното СДС Георги Шишков.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...