Яне Янев: Местната власт служи на местни групировки

0

Яне Янев събра над 50 души в Тракийсия клуб вчера вечерта. Очакваше се провокативният депутат на Ред, законност и справедливост да събере повече, но студът спря доста от желаещите да зададат своите въпроси към него и депутатите. Янев поиска от свиленградчани подкрепа за свикване на Велико народно събрание. Ред, законност и справедливост планира национален митинг-шествие на 10 март в София.

Според Яне Янев “темелите” на страната ни трябва да бъдат основно ремонтирани, защото нищо не се е променило през последните 20 години, а става още по-тежко с “безпомощното и некомпетентно управление на Бойко Борисов”.

Независимо дали управлява цар или генерал, моделът е сбъркан, каза Янев. Сбъркано е всичко, което притежават като правомощия държавните институции. И благодарение на този криминален преход системата не работи.

“Рестартът” според Янев ще дойде със свикването на Велико народно събрание и създаването на нова конституция. В нея трябва да бъде променен броя на народните представители от 240 на 100. За промяна в президентските правомощия се обяви още депутатът и каза, че в момента те се свеждат до “екскурзиант номер едно на републиката”. Яне Янев заяви още, че всяка изборна длъжност трябва да може да бъде отзозававана и това да важи за кметове, общински съветници и народни представители и поиска премахване на имунитета на депутати, прокурори  и съдии.

“Местната власт служи на местни групировки, каза още лидерът на РЗС. И без механизми за контрол общинските съветници стават брокери, които се съобразяват с икономически интереси”.

Преди Яне Янев да влезе в залата, бяха раздадени няколко екземпляра от “Управленска поема” с неизвестен автор, която “очертава” основните “приоритети” на властта да се облагодетелства икономически.

Сред лицата, забелязани на срещата бяха някои от лидерите на местното ДПС, бизнесменът Христо Русев и лидерът на местното СДС Георги Шишков.

Previous articleГранични полицаи от ГПУ-Свиленград спасиха от измръзване иранец, преминал нелегално границата
Next articleС 10 км в час по автомагистрала “Марица”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...