Златни накити за над 50 000 лева задържаха на пункт Капитан Андреево

0

Контрабандни златни накити задържаха митническите служители от митнически мобилни групи на Митнически пункт Капитан Андреево при проверка на два автомобила. Общото количество на контрабандата е 854.31 грама на стойност 51 615 лева.

При един от случаите бижутата са открити при проверка на лек автомобил с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът и пътуващите в колата мъж, жена и непълнолетният й син заявили, че не пренасят ценности и валута за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При личен преглед на жената, по тялото и е открита торбичка от плат, пълна със общо 341.70 грама златни пръстени, гривни и колие, както и една златна корона. Според направената от вещото лице експертиза златните бижута и короната са от 14-каратово злато, а два от пръстените са от 22-каратово злато. При личен преглед на мъжа, в джобовете на якето и на панталона му са открити 17 златни изделия, сред които 12 златни медальона. Общото тегло на откритите у мъжа ювелирни изделия е 88.60 грама. Според експертизата на вещото лице стойността на задържаните общо 430.3 грама златни бижута е 26 175 лева.

При проверка на друг румънски лек автомобил, влизащ в страната от Турция, митническите служители откриват, укрити в долното бельо на румънски гражданин, златни накити с общо тегло 424.01 грама на стойност 25 440.6 лева.

Контрабандно пренасяните златни изделия  са иззети с протоколи и  подлежат на отнемане в полза на държавата. На тримата нарушители са съставени актове по Валутния закон като им е иззета сумата от общо 1540 евро за обезпечение на евентуални вземания по съставените актове.

 

Previous articleПротест на „Капитан Андреево” против изборния туризъм
Next articleАгресивен мъж нападна дядо с тръба

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...