Осъдиха граничният полицай, заплашил деца със стрелба

1

Бившият граничен полицай Яни Атанасов бе осъден на 1 000 лв. глоба от Районен съд Свиленград. Той бе признат за виновен, че на 5 юни 2014г., е произвел изстрел във въздуха с газ – сигнално оръжие „Зораки” и отправил към играещите пред блока малолетни деца заплаха. Репликата към децата била „пръскайте се или ще гръмна някой”. Заради случаят 29-годишният граничен полицай загуби работата си.

Инцидентът се разигра в квартал „Изгрев“, преди около 3 години. Сигнал за станалото подала комшийка. Първоначално съседи твърдели, че Яни на няколко пъти крещял на децата пред блока да пазят тишина или да идат да играят другаде. След като се показал за пореден път на терасата си, служителят на реда гръмнал във въздуха, за да сплаши малчуганите и те се разбягали.

Според Атанасов пък изстрелът бил произведен случайно.

Районният съдия Недялко Паталов е освободил от наказателна отговорност Яни Атанасов и му е наложил глоба в размер на 1 000 лв.

Това е второ решение по казуса. Първо съдия Елена Тодорова го оправда, но 3-членен състав на Окръжен съд Хасково отмени това решение и върна делото в Свиленград.
Сегашното решение отново има възможност да се обжалва или протестира пред Окръжен съд Хасково.

Previous articleСвиленградчанка сред претендентките за Мисис Бургас 2017
Next article„Красавицата и Звяра“ в кино „Тракия“

1 COMMENT

  1. Защо не уведомявате за различните гостувания на опера и театър.? Своевременно?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...