Свиленград отбелязва националния празник на България със спектакъла „С песните на смелите”

0

Свиленград ще отбележи националния празник на България, 3 март, с тържествена церемония пред Паметника на загиналите за свободата герои. Венци и цветя ще бъдат поднесени пред паметника на площад „5 октомври”. В 11.00 духов оркестър „Костадин Манов” започва програмата с български маршове, а от 11.30 часа, когато започва и церемонията, в нея ще се включат и ученици от ОУ „Иван Вазов” с поетичен спектакъл.

От 18.00 часа в салона на НЧ „Просвета-1870“ започва празничен концерт-спектакъл „С песните на смелите“. Патриотичният музикален спектакъл е по сценарий на Галина Балъкчиева, а постановката е на Кирил Търпов. Публиката ще може да види изпълненията на сформирания неотдавна смесен градски хор под диригентството на Кирил Търпов и с клавирен съпровод на Генади Димитров, на мъжки хор „Стефка Благоева” от град Пловдив, с хормайстор и клавирен съпровод Юлия Петрова, както и участието на ученици от СУ „Д-р Петър Берон”.

По същото време в Одрин, Турция, филиалът на НЧ „Просвета-1870“, който е създаден към църквата „Св. Георги”, организира от 19.00 часа честване на националния празник на България с фолклорна програма със състави от София.

По традиция за националния празник в Свиленград се провеждат различни спортни надпревари за Купа „Трети март”. Финалът и награждаването на общоградския футболен турнир за купата е от 10 часа на спортна площадка „Изгрев“. Също  от 10 часа в спортната зала са финалите на детския турнир по бадминтон за купа „Трети март“. Утре, 4 март, от 10 часа в шахматния клуб ще се проведе детски турнир по шахмат за купа „Трети март“.

В Общинската библиотека бе открита  изложба  „Освобождение“, която представя книги,  посветени  на възстановяването на българската държавност.

Както всяка година по случай празника общината украси с националния флаг централни градски улици и подходите към града.

Previous article„Рок Дог” и „Логан: Върколакът” в кино „Тракия”
Next articleОтбелязват 50 години професионално образование в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...