Свиленград отбелязва националния празник на България със спектакъла „С песните на смелите”

0

Свиленград ще отбележи националния празник на България, 3 март, с тържествена церемония пред Паметника на загиналите за свободата герои. Венци и цветя ще бъдат поднесени пред паметника на площад „5 октомври”. В 11.00 духов оркестър „Костадин Манов” започва програмата с български маршове, а от 11.30 часа, когато започва и церемонията, в нея ще се включат и ученици от ОУ „Иван Вазов” с поетичен спектакъл.

От 18.00 часа в салона на НЧ „Просвета-1870“ започва празничен концерт-спектакъл „С песните на смелите“. Патриотичният музикален спектакъл е по сценарий на Галина Балъкчиева, а постановката е на Кирил Търпов. Публиката ще може да види изпълненията на сформирания неотдавна смесен градски хор под диригентството на Кирил Търпов и с клавирен съпровод на Генади Димитров, на мъжки хор „Стефка Благоева” от град Пловдив, с хормайстор и клавирен съпровод Юлия Петрова, както и участието на ученици от СУ „Д-р Петър Берон”.

По същото време в Одрин, Турция, филиалът на НЧ „Просвета-1870“, който е създаден към църквата „Св. Георги”, организира от 19.00 часа честване на националния празник на България с фолклорна програма със състави от София.

По традиция за националния празник в Свиленград се провеждат различни спортни надпревари за Купа „Трети март”. Финалът и награждаването на общоградския футболен турнир за купата е от 10 часа на спортна площадка „Изгрев“. Също  от 10 часа в спортната зала са финалите на детския турнир по бадминтон за купа „Трети март“. Утре, 4 март, от 10 часа в шахматния клуб ще се проведе детски турнир по шахмат за купа „Трети март“.

В Общинската библиотека бе открита  изложба  „Освобождение“, която представя книги,  посветени  на възстановяването на българската държавност.

Както всяка година по случай празника общината украси с националния флаг централни градски улици и подходите към града.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...