Със сегашното си ръководство СДС се превърна от носител на промяната в носител на подмяната

0

Синята партия има бъдеще, само ако се върне към своята идентичност

Коментар на Георги Шишков

Откакто съществува Съюзът на демократичните сили, всяко явяване на избори е будело интерес в очакване на голямо събитие. И сега не е по-различно. С тази особеност, че големият въпрос е дали ще има СДС. А за да има СДС, трябва задълбочено, хладнокръвно и открито говорене защо и какво доведе Съюза до задаването на въпроса за по-нататъшното му пълноценно съществуване.

Кой има интерес от „умъртвяването на СДС“?

Към настоящия момент никой не иска да признае наличието на грешки, а така няма поуки и следователно – няма развитие. Делата и действията показват, че за хората СДС вече не са идеите,  които преди 28 години ги събираха по площадите. СДС не е това, от което имат нужда те.

От какво имат нужда хората?

От промяна, за да има сигурност, справедливост и нормален живот не само за върхушката, както бе през тоталитарима. Вярно е, че никоя от другите политически парти не успя да осъществи тази промяна. Само се обещава и колкото повече избори преминават, толкова повече са лъжите и подменената действителност. Но това не е причина „синята“ общност от хора да се отказват да задават този въпрос: Какво трябва да се направи точно сега? Те не трябва да се отказват да търсят пътища за развитие на обществото към така необходимите ни справедливост, сигурност и нормално съществуване.

Именно с намирането на верния път хората ще припознаят идеята. Тази, която дава надежди. А надежда има и то отдавна – това е ЕС. Трябва обаче тук да подредим живота си по европейски, а не  децата ни да търсят щастието си на Запад. Социалната политика на Европа не беше осъществена в България. Това е една от основните причини за масовата евакуация на населението.

Политиката не подменя реалности, а си служи с тях. Днес много се говори за отегчението от политиката и политиците и няма как да е иначе при липсата на лидери. Защото имаме не лидери, а келепирджии. СДС е в окаяно положение, защото загуби своята идентичност заради няколко узурпатори, нагло присвоили си абревиатурата за свои лични цели. Да излъчиш двама успешни президенти, двама успешни министър-председатели, да промениш изцяло България и сега да се съюзиш с тези, които, образно казано, намачкаха обикновенния седесар, това е предателство!

Правителствата на НДСВ и БСП нанесоха необратими щети в демократичното развитие на страната и сега СДС е алиби на техните кадри. Стигна се дори дoтам сегашното синьо ръководство и лично Божидар Лукарски да реанимират роднините на хора, упорито работещи срещу демократиичните завоевания. Съюзът на демократичнити сили от носител на промяната стана носител на подмяната. Да се откажеш от лидиране на автентичното дясно, от антикомунистическата си същност, да загърбиш съратници и сестрински организации и хора, биографично свързани със синята идея, е подмяна с цел лично облагодетелстване.

СДС има бъдеще, само ако се върне към своята идентичност на широка и демократична коалиция, а не да се превръща в болшевишка партия!

*Георги Шишков е дългогодишен член на СДС и дългогодишен общински лидер на партията в Свиленград. Бивш депутат. Бил е началник на митница Свиленград. Областен координатор е на сините в Хасковска област от края на 2010 година до есента на 2015 г.

Previous articleДве премиери в кино „Тракия“ тази седмица
Next articleПовече избирателни секции в Свиленград за предстоящите избори

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...