Общински съветници обясняват имат ли изгода

0

Комисията по конфликт на интереси се събра още в първите работни дни на новата година. Според членовете й, по един от всяка политическа партия в местния парламент, трима общински съветници са гласували за отпускането на 160 хил. лв. общински пари за футбола за 2010 в нарушение на закона.

Никола Динков, Красимира Делибозова и Иван Андреев ще трябва в писмена форма да обяснят на комисията какви са техните мотиви за вота им в последното заседание за 2009 г. и да представят своите доказателства, че нямат лична изгода от парите, гласувани в подкрепа на Свиленград 1921. Предупреждението на председателя на комисията Атанас Атанасов беше, че ситуацията е много сериозна. А последствията могат да бъдат административни, наказателни санкции, както и да бъдат прекратени мандатите им като общински съветници.

Според членове на комисията формално общинските съветници са нарушили закона. Така например Никола Динков доскоро беше президент на тима и според комисията е нарушил закона като е гласувал. Иван Андреев пък е братовчед на настоящия президент Стефан Милушев. Красимира Делибозова пък е снаха на неговия заместник Димитър Делибозов. Тримата общински съветници отричат да имат лична изгода от гласуваните за футбола 160 хил. лв., защото те са в полза на клуба.

В създалата се ситуация не смятам, че сме облагодетелствани, каза Делибозова. Ние живеем в малък град, където всеки може да бъде поставен в конфликт на интереси, заради роднински или други връзки.

На 19 януари комисията за конфликт на интереси ще разгледа писмените мотива на тримата общински съветници. И тогава ще прецени как да процедира. Според запознати на този етап не може да се каже дали решението за отпуснатите пари на ФК може да бъде отменено.

Previous articleТютюнджиите запушиха границата
Next articleВиК проверяват за сметки и незаконно свързване

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...