Общински съветници обясняват имат ли изгода

0

Комисията по конфликт на интереси се събра още в първите работни дни на новата година. Според членовете й, по един от всяка политическа партия в местния парламент, трима общински съветници са гласували за отпускането на 160 хил. лв. общински пари за футбола за 2010 в нарушение на закона.

Никола Динков, Красимира Делибозова и Иван Андреев ще трябва в писмена форма да обяснят на комисията какви са техните мотиви за вота им в последното заседание за 2009 г. и да представят своите доказателства, че нямат лична изгода от парите, гласувани в подкрепа на Свиленград 1921. Предупреждението на председателя на комисията Атанас Атанасов беше, че ситуацията е много сериозна. А последствията могат да бъдат административни, наказателни санкции, както и да бъдат прекратени мандатите им като общински съветници.

Според членове на комисията формално общинските съветници са нарушили закона. Така например Никола Динков доскоро беше президент на тима и според комисията е нарушил закона като е гласувал. Иван Андреев пък е братовчед на настоящия президент Стефан Милушев. Красимира Делибозова пък е снаха на неговия заместник Димитър Делибозов. Тримата общински съветници отричат да имат лична изгода от гласуваните за футбола 160 хил. лв., защото те са в полза на клуба.

В създалата се ситуация не смятам, че сме облагодетелствани, каза Делибозова. Ние живеем в малък град, където всеки може да бъде поставен в конфликт на интереси, заради роднински или други връзки.

На 19 януари комисията за конфликт на интереси ще разгледа писмените мотива на тримата общински съветници. И тогава ще прецени как да процедира. Според запознати на този етап не може да се каже дали решението за отпуснатите пари на ФК може да бъде отменено.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...