ВиК проверяват за сметки и незаконно свързване

0

Започнаха масови проверки на клиентите на «В и К». Те ще обхванат града и селата и ще се извършват по вътрешното райониране на дружеството, съобщиха от там. На всеки, който от поне два месеца не си е платил сметката за вода, ще бъде монтирано заключващо устройство. От 4 до 6 групи ще обиколят всички абонати. «Проверките са безсрочни, което означава, че ще влизат в ежедневните ни задължения», каза шефът на местното ВиК Михаил Милев.

«Водна полиция» от поне инкасатор и водопроводчик ще извършва проверките. Освен, че ще «заключват» водомерите, те ще проверяват и за незаконно свързване. За онези, поставили «байпас» – глобите започват от 500 лв. и растат в зависимост от кубатурата на жилището, цолажа на търбите и прочее, предупреждават от ВиК.

За 4 дни от ВиК са монтирали 13 заключващи устройства. Трима от абонатите вече са погасили задълженията си към водното. Сумата на останалите 10 длъжници е общо около 1 260 лв. «Фрапиращи неразплатени сметки няма, дори и в ромската махала, засега, каза още Милев. Последната огромна неплатена сума там беше от порядъка на 3 хил. лв., но тя беше погасена, след като спряхме водата». Шефът на дружеството в Свиленгпрад призова още хората да си плащат редовно сметките, тъй като повторното включване ще им струва 22 лв.

Стана ясно още, че коректните платци няма да пострадат заради некоректни съседи. От водното дружество припомнят, че съгласно законовата нормативна уредба всеки потребител е длъжен да осигури достъп на служител на „В и К“ до водомера. Инкасаторите на дружеството са облечени с униформи с надписи „В и К“ и специални значки със серийни номера. Следете за това, да не би така в дома ви да влязат измамници.

Previous articleОбщински съветници обясняват имат ли изгода
Next articleСвиленград облича сръбската армия

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...