Кандидат-митничарите на изпит за 20-те места в Свиленград

0

309 кандидат-митничари, разпределени в пет групи, заради сериозният им брой, държаха днес изпит. Тестът се проведе в сградата на УНСС в Хасково.

Конкурсът е за 20 щатни бройки в митница Свиленград, а напливът за участие в него надмина предишния подбор, в края на миналата година. Някои от неуспелите тогава се пробват и сега. Сред кандидатите има и такива, които, ако получат назначение ще бъдат второ поколение митничари.

Председател на изпитната комисия е съвместяващият длъжността началник Стефан Марашев. В състава й влизат още около десетина души от централната дирекция на Агенция Митници.

Вторият конкурс се провежда във връзка с ремонта на границата и очаквания по-висок капацитет на пункта. По думите на Марашев след приключване на ремонта на най-голямата митница в страната работата ще се увеличи почти двойно. Той е на мнение, че не последните корупционни скандали във ведомството са причина за големия наплив кандидати.

Преминалите теста ще трябва да се явят и на интервю, чиято дата ще стане ясна по-късно. Основната месечна заплата на изрбаните ще бъде 600 лв.

Previous articleДесетки знамена и цветя за почит на Трети март
Next articleПроизводителите на тютюн се разбраха за националните доплащания

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...