Кандидат-митничарите на изпит за 20-те места в Свиленград

0

309 кандидат-митничари, разпределени в пет групи, заради сериозният им брой, държаха днес изпит. Тестът се проведе в сградата на УНСС в Хасково.

Конкурсът е за 20 щатни бройки в митница Свиленград, а напливът за участие в него надмина предишния подбор, в края на миналата година. Някои от неуспелите тогава се пробват и сега. Сред кандидатите има и такива, които, ако получат назначение ще бъдат второ поколение митничари.

Председател на изпитната комисия е съвместяващият длъжността началник Стефан Марашев. В състава й влизат още около десетина души от централната дирекция на Агенция Митници.

Вторият конкурс се провежда във връзка с ремонта на границата и очаквания по-висок капацитет на пункта. По думите на Марашев след приключване на ремонта на най-голямата митница в страната работата ще се увеличи почти двойно. Той е на мнение, че не последните корупционни скандали във ведомството са причина за големия наплив кандидати.

Преминалите теста ще трябва да се явят и на интервю, чиято дата ще стане ясна по-късно. Основната месечна заплата на изрбаните ще бъде 600 лв.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...