Удължават ваканцията на учениците с още два дни

0

С още два дни ще бъде удължена ваканцията на учениците за всички училища на територията на община Свиленград. Понеделник и вторник /9 и 10 януари/ са определени за неучебни дни със заповед на кмета Георги Манолов, съобщиха от общината. Като причина се посочва усложнената метеорологична обстановка и повишената заболеваемост.

Това е второто удължаване на Коледната ваканция за учениците. Те трябваше да бъдат на училище на 5 януари, но заради грипната вълна Регионалния инспекторат по образованието – Хасково взе решение да я удължи. Така учениците трябваше да бъдат на училище на 9 януари.

След тежката метеорологична прогноза обаче, министърът на образованието в оставка Меглена Кунева призова кметовете на общини да вземат предвид предупрежденията и евентуално да удължат ваканцията с още няколко дни. Това се отнася с най-голяма сила за средищните училища, в които идват деца от околните села. При тежките зимни условия пътуването може да се окаже невъзможно, а и класните стаи трудно ще се отоплят след прогнозираните през уикенда студове.

Ваканцията ще бъде удължена още в общините Димитровград и Хасково.

 

Previous article12 скочиха в ледената Марица за кръста на Богоявление
Next article49-годишен мъж изчезна безследно навръх нова година

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...