Удължават ваканцията на учениците с още два дни

0

С още два дни ще бъде удължена ваканцията на учениците за всички училища на територията на община Свиленград. Понеделник и вторник /9 и 10 януари/ са определени за неучебни дни със заповед на кмета Георги Манолов, съобщиха от общината. Като причина се посочва усложнената метеорологична обстановка и повишената заболеваемост.

Това е второто удължаване на Коледната ваканция за учениците. Те трябваше да бъдат на училище на 5 януари, но заради грипната вълна Регионалния инспекторат по образованието – Хасково взе решение да я удължи. Така учениците трябваше да бъдат на училище на 9 януари.

След тежката метеорологична прогноза обаче, министърът на образованието в оставка Меглена Кунева призова кметовете на общини да вземат предвид предупрежденията и евентуално да удължат ваканцията с още няколко дни. Това се отнася с най-голяма сила за средищните училища, в които идват деца от околните села. При тежките зимни условия пътуването може да се окаже невъзможно, а и класните стаи трудно ще се отоплят след прогнозираните през уикенда студове.

Ваканцията ще бъде удължена още в общините Димитровград и Хасково.

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...