Ивайло Калоянчев замества баща си в „Г-н Ганьо Балкански”

0

Пиесата „Г-н Ганьо Балкански“ ще могат за гледат почитателите на Мелпомена в Свиленград. Комедията по култовото произведение на Алеко Константинов ще бъде представена на 10 март, вторник, от 18.00 часа в салона на читалището.

Постановката е на Георги Данаилов, а ролята е писана специално за Калоянчев за 60-ата му годишнина. Премиерата е на 13 януари 1985 г. и спектакълът се играе 3 години. След това над 20 години никой не се осмелил да я постави отново. От известно време се играе в Дупнишкия театър, чийто директор Светослав Пеев поема риска, но кани Ивайло Калоянчев да играе Бай Ганьо Балкански. Той приема.

„Чувствам се много добре в тази роля, макар и под дебела сянка. Но ние с татко сме различни, подхождаме различно към образа“, признава синът. И допълва, че той има свой съвременен прочит на Алековия герой. Байганьовщините могат да „избият“ и при политик, и при дипломат, и при депутат, и при бизнесмен, убеден е Ивайло.

„Според мен Ивайло се разви чудесно като актьор. Справя се отлично с ролята на г-н Балкански. Намери свой собствен облик“, допълва Светослав Пеев.

Той си спомня, че когато веднъж Христо Стоичков посетил постановка на „Г-н Ганьо Балкански“, спонтанно възкликнал: „Това сякаш си е писано за сега, бе. Това си е за сега!“

В постановката, от Държавния сатиричен театър се включват още Веселин Цанев и Светослав Пеев.

Билети се продават на касата на читалището.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...