Запалиха коледните светлини в Любимец

0

За втора поредна година в Любимец грейват едновременно две елхи. Естествените дръвчета в центъра на града се превърнаха в коледния символ, който събира малчуганите и техните родители в очакване на Дядо Коледа.

На 5 декември в 17.15 часа белобрадият старец пристигна на пл. „Трети март“ по въздух, но този път без своите елени. Заедно с него, участие в създаването на Коледната магия взеха младите таланти в лицето на джуджетата Янко Козарев, Станислав Колев и Иван Греков. Те бяха освободени от коледната подготовка на подаръците и изпратени лично от Дядо Коледа да поздравят жителите на града с настъпващите Коледни и Новогодишни празници, да им пожелаят здраве, мир и благоденствие. Малките джуджета показаха отлична игра както в модерни, така и в народни танци.

На открита сцена под елхата Вероника Бозалиева и Марина Деспинова изпяха песничката „Приказна шейна” и създадоха много настроение и коледен дух сред присъстващите.

Дядо Коледа благодари за поканата да присъства на празника и заедно с джуджетата и всички присъстващи, отброиха последните секунди до символичното запалване на коледните светлини в Любимец. След тяхното озаряване, небето над града се изпълни с пъстроцветни фойерверки.

И тази година коледната украса в центъра на града бе уникална. Сръчните ръце на служители от НЧ „Братолюбие-1884“ изработиха светещи фенери, от които се показват снежни човеци, малка коледна къщичка, направиха допълнителна украса за елхата и реставрираха украсата от миналата година. А на външната сцена поставиха символа на 2017 година – красив огнен петел и часовник, който ще отброи последните минути на отминаващата 2016 г.

Previous articleЧестит Никулден!
Next articleКъде се губи енергия в дома?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...