Запалиха коледните светлини в Любимец

0

За втора поредна година в Любимец грейват едновременно две елхи. Естествените дръвчета в центъра на града се превърнаха в коледния символ, който събира малчуганите и техните родители в очакване на Дядо Коледа.

На 5 декември в 17.15 часа белобрадият старец пристигна на пл. „Трети март“ по въздух, но този път без своите елени. Заедно с него, участие в създаването на Коледната магия взеха младите таланти в лицето на джуджетата Янко Козарев, Станислав Колев и Иван Греков. Те бяха освободени от коледната подготовка на подаръците и изпратени лично от Дядо Коледа да поздравят жителите на града с настъпващите Коледни и Новогодишни празници, да им пожелаят здраве, мир и благоденствие. Малките джуджета показаха отлична игра както в модерни, така и в народни танци.

На открита сцена под елхата Вероника Бозалиева и Марина Деспинова изпяха песничката „Приказна шейна” и създадоха много настроение и коледен дух сред присъстващите.

Дядо Коледа благодари за поканата да присъства на празника и заедно с джуджетата и всички присъстващи, отброиха последните секунди до символичното запалване на коледните светлини в Любимец. След тяхното озаряване, небето над града се изпълни с пъстроцветни фойерверки.

И тази година коледната украса в центъра на града бе уникална. Сръчните ръце на служители от НЧ „Братолюбие-1884“ изработиха светещи фенери, от които се показват снежни човеци, малка коледна къщичка, направиха допълнителна украса за елхата и реставрираха украсата от миналата година. А на външната сцена поставиха символа на 2017 година – красив огнен петел и часовник, който ще отброи последните минути на отминаващата 2016 г.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...