Коледният базар в Хасково помага на Елена от Свиленград

0

Тазгодишният Коледен базар, организиран от областната администрация в Хасково, ще помага на 7-годишната Елена Димитрова от Свиленград. Ели е с диагноза детска церебрална парализа – смесена форма, спастична квадрипареза и екстрапирамидна форма. Тя страда и от локализирана епилепсия.

Момиченцето вече е подлагано на лечение у нас. Преди година е оперирана в Сърбия. Елена, чийто баща е пожарникар, вече прави първите си стъпки, без чужда помощ, благодарение на усилията на семейството.

За да продължи този прогрес, детето се нуждае от постоянно лечение, което струва скъпо. Новото предизвикателство пред семейството е овладяване на епилепсията, рехабилитация и възможно лечение в чужбина. За всички тези етапи семейството се нуждае от финансова подкрепа и от хора с добри сърца. Затова областният управител на Хасково Станислав Дечев и целият екип на областната администрация се обединява около каузата.

Базарът ще се проведе на 20 декември – Игнажден, в зала „Марица“ в Хасково, от 10,00 до 17,30 часа. Идеята е в този ден стотици добри гости да влязат в Областна администрация Хасково и с благородните си сърца да подкрепят инициативата, в навечерието на най-светлия християнски празник Рождество Христово.

Свиленградчани поискаха чрез страницата Svilengrad в социалната мрежа и дарителска сметка, на която да помогнат на малката Елена. Родителите на детето благодарят на хората за отзивчивостта и добрите сърца!

Сметката е в УниКредит Булбанк
Iban BG32 UNCR 7000 1522 3278 73
BIC:UNCRBGSF
Елена Димитрова Минкова
Previous articleОсъдиха грабителите на старците от Малко градище
Next article„Кукла Барби” и „Нощен гост” в читалището

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...