С коледно шоу палят светлините на елхата в Свиленград

0

Елхата в Свиленград ще грейне в коледни светлини на 9 декември, съобщиха от общината. Началният час на шоуто, с което най-малките ще посрещнат Дядо Коледа е 16.00 часа. Мястото – началото на коледния базар, до пощата. С елхата ще бъдат запалени и градските светлини. Миналата година беше купена допълнителна украса, която беше поставена на двете кръгови – при поликлиниката и автогарата.

Базарът пък ще бъде официално открит на следващия ден, 10 декември, от 11.00 часа, с участието на народния певец Веселин Василев и клуб за народни танци“Веселяци“.

Той отново ще се превърне в център на коледните тържества. Тук ще се изявяват различни състави по време на коледните празници. На 18 декември, от 11.00 часа, коледен концерт ще имат певческите състави към НЧ“Нов живот-1930″ с. Капитан Андреево, а на 24 декември – певческите групи при НЧ“Изгрев-1921″ с. Мезек.

На Коледния базар ще се проведе и традиционният празник на младото вино, който се организира от Ротари клуб. Поредното му, петнадесето издание е на 17 декември от 11:00 часа.

Previous articleОглеждат гранични застави за бежанци при Сладун и Маточина
Next articleМестният парламент отложи темата „Свиленград газ”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...