С коледно шоу палят светлините на елхата в Свиленград

0

Елхата в Свиленград ще грейне в коледни светлини на 9 декември, съобщиха от общината. Началният час на шоуто, с което най-малките ще посрещнат Дядо Коледа е 16.00 часа. Мястото – началото на коледния базар, до пощата. С елхата ще бъдат запалени и градските светлини. Миналата година беше купена допълнителна украса, която беше поставена на двете кръгови – при поликлиниката и автогарата.

Базарът пък ще бъде официално открит на следващия ден, 10 декември, от 11.00 часа, с участието на народния певец Веселин Василев и клуб за народни танци“Веселяци“.

Той отново ще се превърне в център на коледните тържества. Тук ще се изявяват различни състави по време на коледните празници. На 18 декември, от 11.00 часа, коледен концерт ще имат певческите състави към НЧ“Нов живот-1930″ с. Капитан Андреево, а на 24 декември – певческите групи при НЧ“Изгрев-1921″ с. Мезек.

На Коледния базар ще се проведе и традиционният празник на младото вино, който се организира от Ротари клуб. Поредното му, петнадесето издание е на 17 декември от 11:00 часа.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...