За трета поредна година: Коледен базар в Свиленград

0

За трета поредна година Община Свиленград организира Коледен базар. Търговците,  които имат желание да се включат в него трябва да направят заявка за своето участие в Центъра за Информационно обслужване на граждани. Срокът, в който могат да подадат своите заявления е 2 декември. Официалното откриване на базара ще бъде на 10 декември с богата програма и много веселие.

Коледният базар ще бъде разположен на бул. „България” в общо 11 дървени къщички. Една от тези къщички  ще се ползва за баготворителност в помощ на различни благородни каузи. В останалите десет, търговците ще могат да разположат различни стоки, като  коледни играчки, сувенири, дрехи и плетива, различни сладкиши и тестени произведения. За любителите на тежките мезета ще има скари, както и щанд за вина и други.

На булевард „България”, близо да базара отскоро се поставя и голямата градска елха, за да се превърне той в естествен център на коледните тържества.

Иначе от днес започват 40-дневните Коледни пости и завършват на Бъдни вечер /24 декември/. По време на поста вярващите не ядат месо и други храни от животински произход. На 6 декември, когато е големия  църковен  празник  Никулден е  разрешено да се яде риба.

Според духовници не е толкова важно да се спазва стриктно физическият пост, а човек трябва с делата си да покаже, че искрено се е разкаял за волните и неволните грехове, и да потърси опрощение.

Previous articleОсъдиха турчинът, опитал да подкупи полицаи
Next articleПредупреждават за инфлуенца по птиците. Заразата идва от Европа

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...