За трета поредна година: Коледен базар в Свиленград

0

За трета поредна година Община Свиленград организира Коледен базар. Търговците,  които имат желание да се включат в него трябва да направят заявка за своето участие в Центъра за Информационно обслужване на граждани. Срокът, в който могат да подадат своите заявления е 2 декември. Официалното откриване на базара ще бъде на 10 декември с богата програма и много веселие.

Коледният базар ще бъде разположен на бул. „България” в общо 11 дървени къщички. Една от тези къщички  ще се ползва за баготворителност в помощ на различни благородни каузи. В останалите десет, търговците ще могат да разположат различни стоки, като  коледни играчки, сувенири, дрехи и плетива, различни сладкиши и тестени произведения. За любителите на тежките мезета ще има скари, както и щанд за вина и други.

На булевард „България”, близо да базара отскоро се поставя и голямата градска елха, за да се превърне той в естествен център на коледните тържества.

Иначе от днес започват 40-дневните Коледни пости и завършват на Бъдни вечер /24 декември/. По време на поста вярващите не ядат месо и други храни от животински произход. На 6 декември, когато е големия  църковен  празник  Никулден е  разрешено да се яде риба.

Според духовници не е толкова важно да се спазва стриктно физическият пост, а човек трябва с делата си да покаже, че искрено се е разкаял за волните и неволните грехове, и да потърси опрощение.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...