Свиленград изпраща високопроходима техника за бедстващия Ивайловград

0

Свиленградската служба за пожарна безопасност и защита на населението изпрати високопроходима техника за бедстващия Ивайловград. Бобкатът беше качен на платформа, с която ще стигне до затрупаните от сняг села в близката община. Техниката ще помогне на екипи на енергоразпределителното дружество да достигнат до авариралите участъци от ел. мрежата и за доставка на храни до откъснатите населени места. Един от свиленградските пожарникари ще управлява специализирания автомобил. Тукашната служба ще реагира и с още хора при допълнителна нужда.

От три денонощия в част от селата на община Ивайловград няма ток, прекъснати са комуникациите с населените места по посока Ивайловград – Крумовград.

Екипите на ЕВН се опитват да отстранят авариите, но част от районите са недостъпни заради образувалата се снежна покривка от близо метър и половина. Затруднено е снабдяването на населението с продукти от първа необходимост.

Поради усложнената обстановка, причинена от високата снежна покривка и падналите по пътя дървета, републиканската пътна мрежа остава непочистена, което прави невъзможно разчистването на общинските пътища.

Преустановен е учебният процес за учениците от селата Железино и Белополци до нормализиране на обстановката.

В община Минерални бани продължава обявеното вчера бедствено положение. В област Хасково десетки села са без ток или вода.

В Свиленград без вода продължават да бъдат 13 села. Поради повишаване на нивото на р. Марица водата продължава да прелива през дигата и наводнява помпена станция Момково. Съоръжението е спряно. Помпена станция Студена 2, захранваща село Студена и Дервишка Могила са с нарушено водоснабдяване.

Нивото на река Марица при измервателната станция в Свиленград (до вторични суровини) е 4.20 м при критични 5 м. Вчера водният стълб там стигна до 430 см.

Previous articleСелата пак без вода
Next articleЗапочна ваксинирането на овцете срещу „син език”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...