Свиленград изпраща високопроходима техника за бедстващия Ивайловград

0

Свиленградската служба за пожарна безопасност и защита на населението изпрати високопроходима техника за бедстващия Ивайловград. Бобкатът беше качен на платформа, с която ще стигне до затрупаните от сняг села в близката община. Техниката ще помогне на екипи на енергоразпределителното дружество да достигнат до авариралите участъци от ел. мрежата и за доставка на храни до откъснатите населени места. Един от свиленградските пожарникари ще управлява специализирания автомобил. Тукашната служба ще реагира и с още хора при допълнителна нужда.

От три денонощия в част от селата на община Ивайловград няма ток, прекъснати са комуникациите с населените места по посока Ивайловград – Крумовград.

Екипите на ЕВН се опитват да отстранят авариите, но част от районите са недостъпни заради образувалата се снежна покривка от близо метър и половина. Затруднено е снабдяването на населението с продукти от първа необходимост.

Поради усложнената обстановка, причинена от високата снежна покривка и падналите по пътя дървета, републиканската пътна мрежа остава непочистена, което прави невъзможно разчистването на общинските пътища.

Преустановен е учебният процес за учениците от селата Железино и Белополци до нормализиране на обстановката.

В община Минерални бани продължава обявеното вчера бедствено положение. В област Хасково десетки села са без ток или вода.

В Свиленград без вода продължават да бъдат 13 села. Поради повишаване на нивото на р. Марица водата продължава да прелива през дигата и наводнява помпена станция Момково. Съоръжението е спряно. Помпена станция Студена 2, захранваща село Студена и Дервишка Могила са с нарушено водоснабдяване.

Нивото на река Марица при измервателната станция в Свиленград (до вторични суровини) е 4.20 м при критични 5 м. Вчера водният стълб там стигна до 430 см.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...