В Свиленград: Генерал Румен Радев печели убедително над Цецка Цачева

0

Подкрепеният от БСП кандидат за президент генерал Румен Радев печели убедително в Свиленград. За него са гласували около 42% от свиленградчани, сочат все още предварителните данни. Кандидатурата на ГЕРБ – Цецка Цачева е успяла да спечели доверието на близо 21% от избирателите. Разликата в нейния резултат и на Красимир Каракачанов е едва 250 гласа. Процентната подкрепа за кандидат-президентската двойка на Обединените патриоти – Каракачанов – Явор Нотев е приблизително 18,30 на сто. Веселин Марешки е събрал подкрепата на 7,57% от свиленградчани. Следват 330 гласа за Трайчо Трайков – кандидатът на РБ. Близо 200 за Ивайло Калфин, кандидатът на АБВ, Татяна Дончева – Минчо Спасов /Движение 21 – НДСВ/ имат 186 гласа, а Пламен Орешарски, подкрепен от ДПС – 170.

Едва 300 са недействителните гласове, а онези, отбелязали с „х” или „v” квадратчето „Не подкрепям никого” са 476.

*Данните от изборите за президент и вицепрезидент от община Свиленград са предварителни. Все още няма официална информация и разбивка на вота по общини и от националния референдум. Официалните данни за цялата област Хасково обаче сочат, че Румен Радев печели убедително. За независимия кандидат, подкрепен от БСП са гласували 40 732-ма души. Втори резултат постига кандидатската двойка на ГЕРБ – Цецка Цачева и Пламен Манушев, която е подкрепена от 31 698 избиратели. Бюлетина за Красимир Каракачанов са пуснали 19 198 души от областта, а за хасковлията Николай Банев – 243-ма.

В проценти – Радев печели 31.61%, Цачева – 24.60%, Каракачанов – 14.89%, Банев – 0.19%.

В Националния референдум в подкрепа на мажоритарна избирателна система са гласували 81 828 души. По-голяма част от избирателите са „за“ задължително гласуване – 71 690. По трета точка от допитването до народа (за държавната субсидия за партии и коалиции) – с „да“ са отговорили  79 296 души.

Previous articleГеорги Георгиев шампион от световния Champions Bowl
Next articleНовият председател на съда в Свиленград встъпи в длъжност

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...