В Свиленград: Генерал Румен Радев печели убедително над Цецка Цачева

0

Подкрепеният от БСП кандидат за президент генерал Румен Радев печели убедително в Свиленград. За него са гласували около 42% от свиленградчани, сочат все още предварителните данни. Кандидатурата на ГЕРБ – Цецка Цачева е успяла да спечели доверието на близо 21% от избирателите. Разликата в нейния резултат и на Красимир Каракачанов е едва 250 гласа. Процентната подкрепа за кандидат-президентската двойка на Обединените патриоти – Каракачанов – Явор Нотев е приблизително 18,30 на сто. Веселин Марешки е събрал подкрепата на 7,57% от свиленградчани. Следват 330 гласа за Трайчо Трайков – кандидатът на РБ. Близо 200 за Ивайло Калфин, кандидатът на АБВ, Татяна Дончева – Минчо Спасов /Движение 21 – НДСВ/ имат 186 гласа, а Пламен Орешарски, подкрепен от ДПС – 170.

Едва 300 са недействителните гласове, а онези, отбелязали с „х” или „v” квадратчето „Не подкрепям никого” са 476.

*Данните от изборите за президент и вицепрезидент от община Свиленград са предварителни. Все още няма официална информация и разбивка на вота по общини и от националния референдум. Официалните данни за цялата област Хасково обаче сочат, че Румен Радев печели убедително. За независимия кандидат, подкрепен от БСП са гласували 40 732-ма души. Втори резултат постига кандидатската двойка на ГЕРБ – Цецка Цачева и Пламен Манушев, която е подкрепена от 31 698 избиратели. Бюлетина за Красимир Каракачанов са пуснали 19 198 души от областта, а за хасковлията Николай Банев – 243-ма.

В проценти – Радев печели 31.61%, Цачева – 24.60%, Каракачанов – 14.89%, Банев – 0.19%.

В Националния референдум в подкрепа на мажоритарна избирателна система са гласували 81 828 души. По-голяма част от избирателите са „за“ задължително гласуване – 71 690. По трета точка от допитването до народа (за държавната субсидия за партии и коалиции) – с „да“ са отговорили  79 296 души.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...