Втори Национален фестивал на старата градска песен „С песни от свила – минаха години”

0

Втори Национален фестивал на старата градска песен ще се проведе в Свиленград. Организатори на културно събитие са НЧ „Васил Левски-1933” в кв. “Капитан Петко войвода” и Община Свиленград. То ще премине под мотото „С песни от свила – минаха години”. Откриването е на 1 октомври от 10.00 часа.

В два поредни дни, на сцената на читалището, което наскоро беше ремонтирано, състави и индивидуални изпълнители ще припомнят стари шлагери. Миналата година проявата беше в един ден, а за краткото време публиката успя да чуе изпълненията на 25 групи, 15 индивидуални певци и 6 дуета. Професионално жури оцени изпълненията. В състава му бяха известната оперетна певица и водеща на телевизионното предаване „Минаха години” Бони Милчева и голямата народна певица Кичка Савова, а фестивала откри певицата Ваня Шушкова, която е родена в Свиленград.

Фестивалът на старата градска песен има конкурсен характер и се провежда в четири категории – за индивидуални изпълнители, дуети, квартети и певчески групи. Групите и изпълнителите изпращаха своите заявки за участие до 27 септември.

Организаторите са предвидили и четири специални награди – за песен находка, за най-атрактивно облечени участници, за най-млад изпълнител и за най-възрастен изпълнител.

Носителят на специалната награда на фестивала ще получи статуетка. В отделните категории ще бъдат отличени и носители на златни, сребърни и бронзови медали. Награждаването на участниците ще стане веднага след приключване на конкурсната програма. Всички участници ще получат грамоти за участие.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...