Втори Национален фестивал на старата градска песен „С песни от свила – минаха години”

0

Втори Национален фестивал на старата градска песен ще се проведе в Свиленград. Организатори на културно събитие са НЧ „Васил Левски-1933” в кв. “Капитан Петко войвода” и Община Свиленград. То ще премине под мотото „С песни от свила – минаха години”. Откриването е на 1 октомври от 10.00 часа.

В два поредни дни, на сцената на читалището, което наскоро беше ремонтирано, състави и индивидуални изпълнители ще припомнят стари шлагери. Миналата година проявата беше в един ден, а за краткото време публиката успя да чуе изпълненията на 25 групи, 15 индивидуални певци и 6 дуета. Професионално жури оцени изпълненията. В състава му бяха известната оперетна певица и водеща на телевизионното предаване „Минаха години” Бони Милчева и голямата народна певица Кичка Савова, а фестивала откри певицата Ваня Шушкова, която е родена в Свиленград.

Фестивалът на старата градска песен има конкурсен характер и се провежда в четири категории – за индивидуални изпълнители, дуети, квартети и певчески групи. Групите и изпълнителите изпращаха своите заявки за участие до 27 септември.

Организаторите са предвидили и четири специални награди – за песен находка, за най-атрактивно облечени участници, за най-млад изпълнител и за най-възрастен изпълнител.

Носителят на специалната награда на фестивала ще получи статуетка. В отделните категории ще бъдат отличени и носители на златни, сребърни и бронзови медали. Награждаването на участниците ще стане веднага след приключване на конкурсната програма. Всички участници ще получат грамоти за участие.

Previous articleУволниха свиленградски свещеник и му забраниха да служи
Next articleЧетирима гранични полицаи задържани за корупция

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...