Амфетамини в сол и анаболи спряха митничарите на Капитан Андреево

0

7 кг амфетамин в лек автомобил „Ауди“ с българска регистрация откриха митническите служители на МП Капитан Андреево. Колата, управлявана от български гражданин, е пътувала от България за Турция, съобщиха от митницата.

На излизане от страната автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка. При проверката митническите служители откриват, че в специално изграден тайник са укрити седем фабрични опаковки с надпис „йодирана сол“, пълни с бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагира на амфетамин. Общото количество на отрития наркотик е 7 кг на стойност по цени за целите на съдопроизводството 210 000 лева. Превозното средство и шофьорът са задържани.

1464163844Още един опит за контрабанда са предотвратили митничарите на Капитан Андреево. Той е на анаболни стероиди. Препаратите са открити в лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. Въпреки че шофьорът на автомобила, български гражданин, заявил пред митническите служители, че не внася нищо за деклариране, превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При проверката в личния багаж на водача са открити 67 лекарствени продукта, сред които 70 ампули „Rimobolan“ инжекционен анаболен стероид и 17 писалки с инжекционен разтвор „Genotropin“.

Лекарственият препарат „Rimobolan“ е с високи анаболни свойства за видимо отражение върху физиката на човека. „Genotropin“ стимулира растежа, като за по-добри резултати при спортисти се комбинира с други стероиди.

Контрабандно пренасяните анаболни стероиди са иззети. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу български гражданин, 30-годишен с инициали М.Х. , срещу когото е образувано административно- наказателно производство.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...