Амфетамини в сол и анаболи спряха митничарите на Капитан Андреево

0

7 кг амфетамин в лек автомобил „Ауди“ с българска регистрация откриха митническите служители на МП Капитан Андреево. Колата, управлявана от български гражданин, е пътувала от България за Турция, съобщиха от митницата.

На излизане от страната автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка. При проверката митническите служители откриват, че в специално изграден тайник са укрити седем фабрични опаковки с надпис „йодирана сол“, пълни с бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагира на амфетамин. Общото количество на отрития наркотик е 7 кг на стойност по цени за целите на съдопроизводството 210 000 лева. Превозното средство и шофьорът са задържани.

1464163844Още един опит за контрабанда са предотвратили митничарите на Капитан Андреево. Той е на анаболни стероиди. Препаратите са открити в лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. Въпреки че шофьорът на автомобила, български гражданин, заявил пред митническите служители, че не внася нищо за деклариране, превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При проверката в личния багаж на водача са открити 67 лекарствени продукта, сред които 70 ампули „Rimobolan“ инжекционен анаболен стероид и 17 писалки с инжекционен разтвор „Genotropin“.

Лекарственият препарат „Rimobolan“ е с високи анаболни свойства за видимо отражение върху физиката на човека. „Genotropin“ стимулира растежа, като за по-добри резултати при спортисти се комбинира с други стероиди.

Контрабандно пренасяните анаболни стероиди са иззети. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу български гражданин, 30-годишен с инициали М.Х. , срещу когото е образувано административно- наказателно производство.

Previous articleРокли от онлайн магазин Laleto
Next articleДухов оркестър „Костадин Манов“ отбелязва 60-годишен юбилей

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...