Тотална смяна на митничари от Капитан Андреево на Лесово

0

Тоталната подмяна на митничари от Капитан Андреево продължава. Около 30 служители от митническия пункт са получили този четвъртък заповеди за преместване на МП Лесово. Техни колеги от Лесово пък ще заемат местата им на тукашния пункт. Част от преместените митничари са от Бургас. Заповедта за ротацията влиза в сила от 1 май и е безсрочна.

Трима от заместник-началниците на смени на Капитан Андреево – Марияна Вангелова, Стоян Стоянов и Димитър Димитров, са назначени за началници на смени в Лесово. В заповедите на служителите на Капитан Андреево не пише „командирован”, което означава, че няма да им бъдат плащани командировъчни. Осигурени са два служебни автомобила, с които те ще се придвижват до новите си работни места. Има издадена и заповед кой да управлява колите.

Разстоянието от тук до Лесово е 90 км. Пунктът е по-малък и на него работят общо около 40 митничари.

Припомняме, че в началото на тази година митница Свиленград престана да съществува като такава и мина под шапката на митница Бургас. С преструктурирането около 65 митничари бяха махнати от работа, въпреки уверенията на митническото ръководство, че няма да има масови съкращения. Обещанието обаче „не хвана декиш”, тъй като заповеди за преназначение, преди емблематичната дата 11.01.2016 г., получиха едва около 20-30 митничари. Още с преминаването към митница Бургас, близо 30 служители на Капитан Андреево, започвайки от наркоотдела, бяха махнати. Мотивът „съкращаване на длъжността“, с който бяха отстранени повечето митничари, накара вещи в трудовото право да коментират, че е възможно на местата на дългогодишните митничари да бъдат назначени други. И заподозряха, че най-вероятно става дума за тотална смяна на състава.

Previous articleОткриват първия „Веселяшки хоровод” на Лазаровден
Next articleДеца от интерната и пенсионери замесиха великденски козунаци

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...