Спортни и културни събития за Трети март в Свиленград

0

Финалисти на зрелищния турнир по футбол за Купата са НИЛ и Силктекс

Спортни и културни събития са предвидени в Свиленград за Националния празник на България, 3 март. Днес, 2 март, от 18.00 часа, в читалището ще се играе моноспектакълът „Гласове” – подарък за свиленградчани. Той е създаден по произведенията на големия български писател Николай Хайтов. Използвани са разказите му „Гола съвест”, „Да възседнеш глиган” и „Горски дух”. В ролите се превъплъщава актьорът Стоян Памуков от Бургаския драматичен театър. „Гласове“ е седмият моноспектакъл на артиста. В него той влиза в образите на ловджия, професор, горски, клисар и танцьор. Режисурата и драматизацията са на Симеон Димитров.

Празничната церемония в чест на Освобождението на България от турско иго ще се състои на 3 март, от 11 часа, на площад „5 октомври”.

В този ден от 10 до 14 часа, на спортна площадка „Изгрев” са финалът и награждаването на традиционния турнир по футбол на малки вратички за купа „3 март”. Футболната надпревара се провежда от общината вече 11 години за празника. Турнирът предизвиква голям интерес и събира многобройна публика. Тази година за купата се състезават 15 отбора от футболисти любители.

Вчера в полуфиналите се срещнаха отборите на НИЛ – Мост, завършила с резултат 4:0 и Бурденис – Силктекс, където разултата бе 0:2.

Така навръх националния празник за трето и четвърто място, от 10.00 часа, ще се борят Моста и Бурденис. А за финал, от 11.30 часа, е срещата НИЛ – Силктекс.

Традиционен за празника е и турнирът по шахмат за деца и възрастни за купа „3 март”. Той ще се проведе в Шахматния клуб на 4 март от 10 часа и на 6 март от 16 часа.

За първи път общината организира турнир по бадминтон за купа „3 март” в спортната зала. Детската възрастова група ще се състезава на 3 март от 10 часа, на 5 март, от 10 часа ще играят мъже и жени индивидуално, а на 6 март, също от 10 часа ще е турнирът по двойки.

Previous articleБезплатно саниране за 25 сгради в Свиленград
Next articleЗавърши турнирът по бадминтон за деца

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...