Спортни и културни събития за Трети март в Свиленград

0

Финалисти на зрелищния турнир по футбол за Купата са НИЛ и Силктекс

Спортни и културни събития са предвидени в Свиленград за Националния празник на България, 3 март. Днес, 2 март, от 18.00 часа, в читалището ще се играе моноспектакълът „Гласове” – подарък за свиленградчани. Той е създаден по произведенията на големия български писател Николай Хайтов. Използвани са разказите му „Гола съвест”, „Да възседнеш глиган” и „Горски дух”. В ролите се превъплъщава актьорът Стоян Памуков от Бургаския драматичен театър. „Гласове“ е седмият моноспектакъл на артиста. В него той влиза в образите на ловджия, професор, горски, клисар и танцьор. Режисурата и драматизацията са на Симеон Димитров.

Празничната церемония в чест на Освобождението на България от турско иго ще се състои на 3 март, от 11 часа, на площад „5 октомври”.

В този ден от 10 до 14 часа, на спортна площадка „Изгрев” са финалът и награждаването на традиционния турнир по футбол на малки вратички за купа „3 март”. Футболната надпревара се провежда от общината вече 11 години за празника. Турнирът предизвиква голям интерес и събира многобройна публика. Тази година за купата се състезават 15 отбора от футболисти любители.

Вчера в полуфиналите се срещнаха отборите на НИЛ – Мост, завършила с резултат 4:0 и Бурденис – Силктекс, където разултата бе 0:2.

Така навръх националния празник за трето и четвърто място, от 10.00 часа, ще се борят Моста и Бурденис. А за финал, от 11.30 часа, е срещата НИЛ – Силктекс.

Традиционен за празника е и турнирът по шахмат за деца и възрастни за купа „3 март”. Той ще се проведе в Шахматния клуб на 4 март от 10 часа и на 6 март от 16 часа.

За първи път общината организира турнир по бадминтон за купа „3 март” в спортната зала. Детската възрастова група ще се състезава на 3 март от 10 часа, на 5 март, от 10 часа ще играят мъже и жени индивидуално, а на 6 март, също от 10 часа ще е турнирът по двойки.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...