След падането на първия сняг: Всички автобуси се движат, но със закъснение /обновена/

1

Затруднено е придвижването на автобусите до селата в община Свиленград, заради натрупалия сняг. Основно такива сигнали са постъпили в първата работна сутрин на новата година до общинската администрация.

Всички автобуси се движат със закъснение, въпреки че са потеглили по разписание от автогарата в Свиленград, потвърдиха от там. То важи и за рейсовете, пътуващи за София, Пловдив и Варна.

Средното закъсение на пристигащите автобуси от Хасково е от 20-25 минути. Със закъснение е пристигнал и автобусът от Казанлък. Заради усложнената пътна обстановка на автогарата в Свиленград не е пристигнал автобусът от Ямбол.

Движението по магистрала Марица е без ограничение, съобщиха от Пътната агенция, които поддържат републиканската пътна мрежа. Ямболската фирма „Мостинженеринг“ АД пък отговаря за поддържането на общинските пътища до селата, след като спечели обществената поръчка.

Впечатленията си от почистването на улиците в града споделят свиленградчани в социалната мрежа. Според тях почистването не е почнало навреме. С това хората си обясняват закъснението и на градския транспорт и проблемите с придвижването им с личните автомобили, което при заснежените пътища от единия край на града до другия е отнело тази сутрин вместо стандартните пет минути – около час.

От вчера почистваме улиците в града, съобщи шефът на общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване“ – Иван Атанасов, които са ангажирани с дейността. Почистването продължи до 22.00 часа вечерта, а от 5.00 часа тази сутрин подновихме работа и досега не сме спирали. Снегът обаче е доста, допълни Атанасов. Въпреки това почти до асфалт са почистени основни пътни артерии и околовръстното.

Иван Атанасов обясни още, че предприятието разполага със седем машини, една от които пясъкоразпръсквател. Отделно работници от „Благоустрояване и озеленяване“ почистват тротоарите и слагат сол около обществени сгради и около входа на поликлиниката.

От общината съветват хората да отстранят колите си от пътното платно, за да не се затруднява работата на снегорините. От там припомнят още, че почистването на тротоарите пред домовете, жилищните сгради и търговските обекти е грижа на собствениците. Голяма част от тях явно са се заели с това, тъй като греблата по магазините свършиха, показа наша проверка. Над 40 инструмента са били продадени в един от търговските обекти, само тази сутрин.

„Щяхме още да продадем, ако не бяха свършили“, коментираха продавачи.

От МВР призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания.

Previous articleПравителството закри Митница Свиленград. Местните стягат протести
Next articleБлизначки са първите бебета на 2016 година

1 COMMENT

  1. не разбрах какво сте чистили през нощта защото сутринта в 6 часа нищо не беше изчистено!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...