Заплатите на съветниците – по-големи, наказанията – същите

0

По 326 лв. на месец ще прибират общинските съветници за присъствието си на заседания и участието си в комисии. Само двама се „въздържаха” при гласуването, а един беше твърдо „против” увеличението от близо 60 лв. Не стана ясно обаче дали е за повече или за по-малко.

Изчислението е на базата 60% от средна брутна работна заплата на общинската  администрация. Без да претендират за точност, изчисленията ни показват, че за около 5-6 часа работа месечно, местните парламентаристи получават по 70 лв. на час. Председателят на местния ни парламент ще работи половината от работното време на кмета, затова ще получава половината от неговата заплата – около 600 лв.

След повишението на заплащането на местните парламентаристи, наказанията за „неизвинено отсъствие” си остават същите. По 30 лв. за неявяване на заседание и по 15 лв., ако общинският съветник е „забравил” да отиде на комисия. „Непослушните” от тях са спестили на бюджета ни около 400 лв. през 2008 г. Това означава, че отсъстващи от работа без извинение е имало почти всеки месец.  Спираме до тук с темата от деликатност. Защото знаем, че колкото е неприлично да питаш една жена на колко години е, толкова неприлично е и да говориш кой колко получава.

Previous articleВ скоби или в кавички
Next articleБорят мангана с пунктове

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...